Aktuális

Az utcára sem lehet kilépni holnaptól Ausztriában

V. G.

Létrehozva: 2020.11.16.

Ausztriában szigorú óvintézkedések léptek életbe a világjárvány terjedésének megfékezése érdekében: 24 órás kijárási tilalom, bezártak az iskolák, csak a létfontosságú üzletek maradhatnak nyitva. Romániában lélegeztetőgépen fekvő betegek hunytak el kórháztűzben. Szlovéniában leállt a közösségi közlekedés.

Forrás: MTI

Világszerte Ausztriában a legmagasabb az új koronavírus-fertőzöttek aránya a népességszámra vetítve – derült ki az Our World in Data online adatbank legújabb rangsorából. Ausztriában a hétnapos átlagot nézve 831 új fertőzött jut egymillió lakosra, és ezzel megelőzte Georgiát (781), Svájcot (743), Csehországot (674) és Szlovéniát (668). Azonban míg Svájcnak és Csehországnak látszólag sikerült megfékeznie a járvány terjedését, Ausztriában október közepe óta meredeken emelkednek a számok.

Bár az osztrák kormány november 3-án szigorított az óvintézkedéséken, a lépés nem bizonyult elegendőnek a járvány terjedésének megfékezésére. Az egészségügyi rendszer túlterhelésének elkerülése érdekében a bécsi kabinet most úgy döntött, hogy további szigorításokat léptet életbe.

– A cél az, hogy megmentsük a karácsonyt – jelentette be Sebastian Kurz osztrák kancellár szombati tájékozatóján. Ausztriában bezárnak és digitális oktatásra állnak át az iskolák,

csak a létfontosságú árucikkekkel kereskedő üzletek maradhatnak nyitva,

nem fogadhatnak vendéget a szépségszalonok. Az osztrákoknak a munkába járás és a bevásárlás azért engedélyezett. Emellett a nap 24 órájára kiterjesztették a kijárási korlátozásokat. Az új intézkedések kedden nulla órakor lépnek életbe, és egyelőre december 6-ig lesznek hatályban.  

Rettegett vírus

A Covid-19 az Egyesült Államokat sújtja leginkább, ahol 10,9 millió fertőzött van és több mint 245 ezren haltak meg eddig a járványban. Franciaországban 42600, Spanyolországban 40769, Olaszországban 44683 az áldozatok száma, amely világszerte már meghaladta az 1,3 milliót.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek