Aktuális

A nap legfontosabb koronavírus-hírei egy helyen – november 30.

Bors

Létrehozva: 2020.11.30.

A LEGFONTOSABB HAZAI ÉS NEMZETKÖZI KORONAVÍRUS-HÍREK

Gyógyultan otthonába távozhatott az a kétéves kisfiú, akinél először diagnosztizálták a Semmelweis Egyetemen a koronavírus-fertőzés következtében kialakuló sokszervi gyulladást, amely egy nagyon ritka, de súlyos szövődménye a gyermekkori COVID-19 betegségnek – jelentette be az egyetem.

***

5595 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 217 122 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 151 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 4 823 főre emelkedett.

A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 63 860 fő, az aktív fertőzöttek száma 148 439 főre csökkent. Az aktív fertőzöttek 20%-a, az elhunytak 24%-a, a gyógyultak 25%-a budapesti. 7734 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 666-an vannak lélegeztetőgépen. A beazonosított fertőzöttek számában megjelennek a mentők által, a szűrőbuszokon, és a kórházi dolgozók körében gyorsteszteléssel kiszűrtek is. A bölcsődei, óvodai, iskolai és szociális dolgozók körében végzett célzott csoportos tesztelés összesített eredménye ezen a héten várható.

***

A világon 62 736 160 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 1 459 243, a gyógyultaké pedig 40 127 262 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint hétfő reggeli adatai szerint.

***

Ismét egészségügyi vészhelyzet lépett életbe hétfőn Moldovában, miután novemberben a naponta diagnosztizált új koronavírusos esetek száma tartósan átlagosan 1000 fölé emelkedett.

***

Csehországban vasárnap 1074 új igazolt koronavírus-fertőzést mutattak ki a szűrések, ami szeptember 20-a óta a legalacsonyabb napi esetszám és mintegy 400-zal kevesebb, mint egy hete - derült ki a legfrissebb, hétfőn reggel megjelent kimutatásokból.

***

Szerbiában hétfőtől ismét virtuális oktatást vezettek be az általános iskolák felső osztályai, valamint a középiskolák számára, és a felsőoktatási intézményeknek is azt javasolta a kormány, hogy ha lehetséges, online keretek között valósítsák meg a tanítást, hogy minél kisebb legyen az átfertőződés lehetősége.

EGYÉB KORONAVÍRUS-HÍREK

Három ország, három életerős, fiatal magyar nő, ugyanaz a betegség: koronavírus. Mindhárman egyedül küzdöttek meg vele, és ez a küzdelem hónapokig tartott.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek