Aktuális

A nap legfontosabb koronavírus-hírei egy helyen – november 10.

Bors

Létrehozva: 2020.11.10.

4140 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 118 918 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt 103 többségében idős, krónikus beteg,

így az elhunytak száma 2596 főre emelkedett, 27 585-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 88 737 fő. Az aktív fertőzöttek 24%-a, az elhunytak 28 %-a, a gyógyultak 28%-a budapesti. 6153 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 461-en vannak lélegeztetőgépen.

***

Enyhülni látszik a koronavírusjárvány-helyzet Csehországban, a laboratóriumi szűrések hétfőn 6048 újonnan azonosított koronavírus-fertőzést mutattak ki, ami

az elmúlt négy hét legalacsonyabb hétköznapi száma

- derült ki az egészségügyi minisztérium honlapján kedden közzétett adatokból.

***

Dél-Tirol is vörös zónává változhat. Arno Kompatscher, a terület kormányzója azt nyilatkozta, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy bővíteni lehessen a kapacitásokat, ugyanis egyre jobban növekszik a nyomás a régió kórházain. A koronavírusos betegek számára fenntartott intenzív ágyak több mint 50%-a már most foglalt. Egyes becslések szerint, ha tartós marad a napi 700-nál több fertőzött a régióban, akkor napokon belül megtelnek a kórházak.

***

"Azt hiszem, az orvos túl őszinte volt" - mesélte megdöbbenve Franz Weglehner, akivel telefonon közölte 81 éves édesapja kezelőorvosa, hogy az apja nem kerülhet fel az intenzív osztályra, mert az ottani ágyakat már a fiatalabbaknak tartják fenn.

A férfi szerint az orvos megerősítette neki a telefonban, hogy gyakorlatilag betegosztályozásról van szó. Bár hivatalosan ezt nem mondhatják meg a betegeknek és a hozzátartozóknak.

***

Az észak-macedón kormány keddtől

betiltotta a négyfősnél nagyobb rendezvényeket az országban,

ahol a gyülekezési tilalom eddig csak 21 órától volt érvényben, most viszont egész napra vonatkozik - közölte a Vesti.mk macedón hírportál kedden.

***

világon 50 875 289 ember fertőződött már meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 1 262 622, a gyógyultaké pedig 33 236 545 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint kedd reggeli adatai szerint.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek