Aktuális

A 31 éves informatikus döbbenetes vallomása: Másodjára már kicsinált a vírus!

H. N. Zs.

Létrehozva: 2020.11.04.

Lehel könnyen átvészelte a koronavírust, ezért felépülése után továbbra sem tartott a betegségtől. Két hónapon belül a vírus egyik napról a másikra ledöntötte a lábáról.

Lehel fiatal és egészséges, így cseppet sem tartott a koronavírustól, most azonban másodjára lett pozitív a koronavírustesztje. A 31 éves fiatal ugyan betartotta a kötelező szabályokat, de beismerte, sokkal jobban is figyelhetett volna. A mostani második fertőzés komoly tüneteket okozott nála.

Enyhe megfázásnak hitte

Lehel azt állítja, első alkalommal szinte észrevétlenül esett át a koronavíruson.

– Olyan enyhe tüneteket tapasztaltam, amiket szinte észre sem vettem.

Csak akkor tudtam meg, hogy fertőzött lehetek, amikor felhívott az egyik ismerősöm, hogy pozitív.

Néhány nappal előtte egy autóban utaz­tam vele. Természetesen azonnal hívtam a háziorvost, később pedig a pozitív teszt is meglett – mesélte történetét a Borsnak Lehel, aki informatikusként dolgozik.

Lehel enyhe ízvesztést, orrdugulást és megfázásszerű tüneteket figyelt meg magán.

– Semmi komolyabb tünetet nem vettem észre magamon, így amikor letelt a 10 napos hatósági karantén és 3 napig tünetmentes voltam, újra jártam közösségbe. Mielőtt elkaptam, csak a kötelező szabályokat tartottam be és mivel a betegség sem volt olyan brutális lefolyású, továbbra sem vettem kellően komolyan. Én allergiás vagyok és folyton viszket a szemem. Egyszerűen nem bírom ki, hogy ne dörzsöljem meg, így kaphattam el.

Két hónap védettség

Lehel bízott a védettségben, így továbbra is csak a kötelező szabályokat tartotta be.

– Elsőnek augusztus végén kaptam el a betegséget, másodszor október végén. Másodjára múlt hét kedden kezdődött hasogató fejfájással és 39 fokos lázzal. Már ekkor éreztem, hogy ez valami új, mert nagyon odavágott.

A magas láz 3–4 napig tartott, de szédültem, és iszonyatos gyengeség fogott el.

Előfordult, hogy komoly gondot okozott kimenni a mosdóba, de olyan is megtörtént, hogy csak a szerencsén múlott, hogy nem estem el a gyengeségtől. Lehetséges, hogy másodjára komolyabb tüneteket produkál az ember, de én azt sem tartom kizártnak, hogy a vírus veszélyesebb mutációját kaptam el – elmélkedett Lehel, akit nagyon megviselt a betegség.

A fiatal tesztje természetesen pozitív lett. A tünetei ugyan már enyhültek, de még mindig nincs teljesen jól.

– Köhögés közben fáj a mellkasom és nyomást érzek a tüdőmben. Szépen gyógyulok, de azt gondolom, még kell legalább két hét, hogy teljesen jól legyek.

Lehel most újabb karanténban van, csak akkor szabadulhat ki, ha három napig tünetmentes lesz.

Jobban kell vigyázni

– Saját bőrömön tapasztaltam meg, hogy milyen is ez a betegség. Első alkalommal egyáltalán nem viselt meg, de ez a második padlóra tett.

Igen, ez egy komoly betegség és nagyon oda kell figyelni,

mert nem lehet tudni, kire milyen hatást gyakorol – ismerte be a fiatal, aki elmondása szerint fitt és egészséges életet él.

– Be kell mennem egy kivizsgálásra is, mert azt mondják, másodjára nagy eséllyel okoz szövődményeket a betegség. Izgulok. Most már tudom azt, hogy ettől még komolyabban kellett volna vennem a védekezést. A jövőben biztosan gyakrabban hordom majd a maszkot és megpróbálok erősebb gyógyszert szedni az allergiámra, hogy elkerüljem, hogy a szememet dörzsöljem. Úgy vélem, a komolyabb tünetek nyitották fel a szemem. Ha ez is csak úgy átmegy rajtam, lehet még mindig nem venném eléggé komolyan.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek