Aktuális

Példátlan összefogás a Petőfi Rádióban

Bors

Létrehozva: 2020.04.27.

A koronavírus-járvány terjedése kapcsán a hazai médiumok közül elsők között  a Petőfi Rádió ismerte fel, hogy mennyire fontos felhívni a hallgatók figyelmét arra, hogy maradjanak otthon és erre ösztönözzék is hallgatóikat. 

47 nappal ezelőtt hirdették meg a veszélyhelyzetet hazánkban, rá két órával pedig már 50 hazai zenész csatlakozott üzenetével a népszerű zenei rádiócsatorna Maradj otthon! kampányához. A hihetetlen összefogásban pár nap alatt közel 100 olyan zenei alkotás született, melyekben a hazai előadók dalban is az otthon maradásra buzdítottak.

A közös ügy

A hazai könnyű zenészek színe java beállt a közös ügy mögé, hogy a Petőfi Rádión keresztül üzenjenek: Ákos, a Bagossy Brothers Company, Diaz, a Fatal Error, a Fish!, az Intim Torna Illegál, az Irie Maffia, a Lóci játszik, Pápai Joci, a Tankcsapda, a Vad Fruttik, a Wellhello, Zséda, az Amigod, az Anna and the Barbies, az AWS, Berkes Olivér, Caramel, a Compact Disco, Deniz, Dr.BRS, Ember Márk, a Follow The Flow, Freddie, a Halott Pénz, Heinz Gábor Biga, a Hősök, a Jetlag, a Kelemen Kabátban, a Konyha, a Margaret Island, Nagy Bogi, a Nene, a New Level Empire, a No Sugar, az Ocho Macho, Pély Barna, a Republic, Rúzsa Magdi, a Soulwave, Tóth Gabi, a Turbo, Wolf Kati, a Zaporozsec, Zoohacker és A Dal 2020 győztese Orsovai Reni és Rácz Gerg.

Ennek hatására a Petőfi Rádió lecserélte a hagyományos üzeneteket a sztárok megszólalásaira és minden órában az otthon maradásra buzdító dalok közül is lejátszanak egyet.

Az egész világot megrengető világjárványban nagyon sok hallgató igazi hétköznapi hősként áll helyt a mindennapjainkban, ezért a Petőfi Rádió az elmúlt hetekben minden nap, egy kiválasztott munkacsoportban dolgozóknak köszöni meg reggel 6 órától délután 18 óráig a műsorvezetők által  az áldozatos munkát.

A hallgatók a saját szeretteik, ismerőseik közül jelölhetnek SMS-ben, Facebookon, email-ben Hétköznapi Hősöket, akinek a Petőfi Rádió személy szerint, adásban köszöni meg, hogy a frontvonalban vannak.

Az elmúlt napok során voltak már HŐSÖK a rádiónál orvosok, áruszállítók, élelmiszerbolti, gyógyszertári, mezőgazdasági, szemétszállításban dolgozók, élelmiszer előállítók, rendvédelmi dolgozók, postások, mentősök, tanárok, személyszállításban dolgozók, varrónők, informatikusok, tudósok, és építkezésen dolgozók is.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek