Aktuális

Nem bírta a nyomást, öngyilkos lett a koronavírus frontvonalában dolgozó doktornő

Bors

Létrehozva: 2020.04.28.

Ő maga is megfertőződött a betegséggel, de másfél héttel később már ismét dolgozott. Halála előtt édesapjának arról beszélt, hogy a betegek még azelőtt sorra meghalnak, mielőtt kiemelhetnék őket a mentőautóból.

Vasárnap öngyilkos lett Dr. Lorna Breen, a manhattani presbiteriánus kórház sürgősségi osztályának orvosigazgatója és intenzív osztályának vezető orvosa. A fiatal szakember a közvetlen frontvonalban küzdött a New Yorkban tomboló koronavírus-járvány ellen.

– A munkáját próbálta végezni, de az végzett vele – nyilatkozta a doktornő édesapja a New York Times-nak, hozzátéve, hogy tudomása szerint lányának semmilyen mentális betegsége nem volt. A 48 éves Dr. Lorna Breen egyébként maga is megfertőződött a vírussal, de másfél héttel később már ismét dolgozott. A kórházból nem sokkal később ismét hazaküldték és családja ekkor döntött úgy, hogy inkább elhozzák a városból. A doktornő a virginiai Charlottesville-ban vetett véget életének.

Az édesapa szerint amikor utoljára beszélt lányával, borús volt a hangulata és Lorna arról beszélt neki, hogy a betegek még azelőtt sorra meghalnak, mielőtt kiemelhetnék őket a mentőautóból. Dr. Philip C. Breen szerint lánya hősként halt meg, és ugyanúgy a járvány áldozata, mint bárki más, de a doktornőről hősként emlékezett meg a New York-i rendőrség és munkahelye, a presbiteriánus kórház is. 

Világszerte nem győzik hangsúlyozni, hogy a frontvonalban küzdő orvosok hatalmas lelki és fizikai megpróbáltatásoknak vannak kitéve nap mint nap. Az Egyesült Államokban már 56 ezer áldozatot szedett az új koronavírus, közülük 17500-an New Yorkban vesztették az életüket.

VAN SEGÍTSÉG!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a www.ongyilkossagmegelozes.hu oldalt!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek