Aktuális

Már nincs aki elvigye a koronavírus-halottakat Ecuadorban 18+

Bors

2020. április 3. péntek 19:00

Az utcán hevernek a holttestek.

Forrás: AFP

José Francisco Vargas múlt vasárnap vesztette életét otthonában, ám holttestét még öt nappal később sem tudták elszállítani. A nyolchónapos terhes Carmen, az elhunyt férfi unokahúga ugyanabban a házban él két kislányával, csak a földszinten, ám hiába hívta többször a mentőket, a halottasházakat és egyéb szolgáltatókat, hogy nagybátyját vigyék el a házuk második emeletéről, senki nem tudott segíteni neki. A nő ezután egy csapat, az utcán álló katonához fordult, de ők is elhajtották. Végül végső elkeseredésében egy csapat férfinek adott fejenként 10 dollárt, maszkokat és kesztyűket és csütörtökön együtt vitték le az utcára az elhunyt Josét, akit aztán egy furgonnal szállítottak el egy közeli halottasházba.

De egy másik helyi lakos is egy olyan képet osztott meg a közösségi médiában, ahol azért könyörgött, hogy a szomszédja utcán heverő holttestét szállítsák el. Ecuador legnagyobb városában, Guayaquilben még százával vannak holttestek lakásokban, kórházakban, vagy éppen az utcán, mivel a helyi kormány képtelen lépést tartani a koronavírus-járvánnyal.

A halottakat tároló épületek megteltek, és az egészségügy túlterheltsége miatt sok család a karantén miatt kénytelen otthon ápolni betegeit, és sokszor a haláleset is ott következik be, az elhunytak holttesteivel pedig nem tudnak mit kezdeni.

Az ecuadoriak a kormányt okolják, mert nem készült fel a járványra, annak ellenére sem, hogy az európai esetek jelezték, mi várható. Emellett persze az emberek sem vették komolyan sokáig a fertőzést, azt gondolván, hogy „ez csak egy influenza”. Mivel a tesztelés itt sem széles körben zajlik, nem tudni, hogy a halottak közül pontosan hányan estek áldozatául a járványnak.

Csütörtöki hivatalos adatok szerint Ecuadorban a koronavírus-fertőzöttek száma 3163, a halottaké pedig 120.

(via)

További cikkek

Bukás

Óriási bukás lett a baloldali aláírásgyűjtés: elkéstek és keveset gyűjtöttek

Sztrók

Súlyos károsodást szenvedett a sztrókja után M. Richárd

Ez is érdekelhet

she.life.hu

5 mérgező baráttípus, aki inkább lehúz, mint felemel

mandiner.hu

Elúszott a baloldali népszavazás: legalább 250 ezret akartak, végül csak 235 ezer aláírást gyűjtöttek össze a baloldali pártok

feol.hu

Kigyulladt egy szemétledobó Székesfehérváron, 30 embernek kell elhagynia a lépcsőházat

origo.hu

Életveszélyes állatok lepték el az ausztrál partokat

origo.hu

Hatalmas mérföldkőhöz érkezett a Dacia

mandiner.hu

Franciaországban februárban fokozatosan feloldják a korlátozásokat

vg.hu

Hatékonyabb lehet az omikron ellen a Szputnyik a Pfizernél

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Dánia szorosan nyert a kulcsjátékosait elveszítő Izland ellen

origo.hu

Fontos hír érkezett a horvátországi autópályákról, ez érintheti a magyar pénztárcákat