Aktuális

Májusban nyithatnak az éttermek idehaza - Így készülnek az újrakezdésre az étteremvezetők

Bors

Létrehozva: 2020.04.28.

Május a bűvös hónap, amikor kikerülhetnek a nyitva táblák az ajtókra.

Forrás: Bánkúti Sándor

A Magyar Nemzet szerint májusban szépen fokozatosan újra a kisebb üzletek, amik vásárlók híján hetek óta zárva vannak, a hotelek és az éttermek is, és változhat a nyugdíjasoknak fenntartott vásárlási idősáv.

Egy dolog már most biztos: a jövőbeni enyhítés szigorú szabályok betartásával jár majd. A lap szerint elképzelhető, hogy négyzetméter alapján kiszámítják, hogy hány személy tartózkodhat egyszerre az üzletben vagy az étteremben. Nemzetközi mintára kötelező lehet az arcmaszk viselése és a távolságtartás, amit a vendéglátásban például az asztalok elhelyezésével, a vendégtér szellősebbé tételével lehet elérni. A vendéglátósok tűkön ülve várják a nyitást.

Gianni Budapest egyik legismertebb olasz éttermének tulajdonosa. – Kíváncsian várjuk a fejleményeket. Akkor nyitunk meg újra, ha értelme lesz. Ha lényegesen kevesebb vendéget fogadhatunk mint eddig, csak ráfizetés beszerezni a drága, minőségi alapanyagokat.

Úgy vélem, a gazdaság egy idő után helyreáll, és a nívós éttermekre is lesz igény.

Huszár Tamás egy ferencvárosi étterem felszolgálója. A főnöke nem szerette volna az elmúlt hetekben elbocsátani, ezért ideiglenesen felkérte, legyen ő a futár.

– Már nagyon várjuk, hogy a vendégeink beülhessenek hozzánk. Bízunk benne, hogy a szabályok észszerűek lesznek – mondta a fiatalember.

Erőss Gábor egy népszerű pizzéria tulajdonosa. Bármit örömmel megtesznek, csak nyithassanak. – Ha az szükséges a vendégek kellő távolságban tartásához, inkább kiveszünk néhány asztalt.

Most szerencsére egyébként is jön a kellemes idő, ezért hamarosan meg szeretnénk nyitni a teraszt is – mondta a cégvezető.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek