Aktuális

Lajcsit kizárta az életéből a Gesztesi család

K. K.

2020. április 16. csütörtök 05:10

Noha több évtizedes barátság kötötte össze Galambos Lajcsit és Gesztesi Károlyt, az elhunyt színész gyászoló családja teljesen elhatárolódik a trombitástól. Ahogy a nyilvánosságtól is.

Forrás: Facebook

Ma lenne 57 éves Gesztesi Károly, akinek halála az egész művészvilágot megrázta. Egykori jó barátja, Galambos Lajcsi szerint a színész családjának nagy felelőssége van abban, hogy miként kezeli a néhai családfő szellemi örökségét.

Habár Lajcsi kezdetben jó kapcsolatot ápolt a családtagokkal, és a legifjabb Gesztesi fiú, Márkó zenei karrierjének beindításában is segített, nemrégen pedig valóságos pótapaként emlegették ôt a TV2 egyik műsorában, most mégis elzárkóznak tőle. Holott a trombitás épp a színész nevével fémjelzett emlékdíj létrehozásán munkálkodik.

Próbáltam tartani Karcsi családjával a kapcsolatot, de úgy látszik, hogy ez nem működik. Nem tudom, miért… – sóhajt Lajcsi, aki szerint a néhai színész gyászoló családja falat épített maga köré: senkivel sem kívánnak kapcsolatba lépni, de vele biztosan nem.

Mindenki megváltoztatta a telefonszámát, elzárkóznak mindentől és mindenkitől, én pedig nem szeretnék púp lenni a hátukon. Osztozom a fájdalmukban, hiszen engem is rettentően megrázott Karcsi halála. Azt viszont nem értem, hogy miért akarják kisajátítani maguknak Tobit. Ünnepelt színész volt, az egész ország szerette, és követte, úgyhogy igazán megérdemelné, ha a szellemi örökségét is gondoznák. Szeretnék majd egy Gesztesi Károly-emlékdíjat létrehozni, ezzel is támogatva a művészeket, hiszen Karcsinak a színjátszás és a szinkron volt az élete – magyarázza Lajcsi, aki ma először nem tudja felköszönteni a néhai művészt.

– Nagyon fontosak voltak neki a születésnapok. Emlékszem, mindig ő volt az első, aki engem is felköszöntött. Éjfél után egy perccel már csörgött is a telefonom, ezt a szokását pedig én is átvettem. Most azonban hiába hívnám… – fűzi hozzá szomorúan.

– Negyvennégy évig voltunk barátok, még most is nehéz múlt időben beszélnem róla. Különleges kapcsolat volt közöttünk, úgy fogadtuk el a másikat, ahogy van, hogy úgy mondjam, éreztük egymás lelkét.

Merthogy ő is nagyon érzelmes és vallásos ember volt. Karcsi testvérének temetésén mondott szavaival, miszerint ő már jó helyen van, megint csak nem értek egyet. Hiszen nincs jó helyen! Neki itt lenne a helye mellettünk, köztünk, hogy ma éjfélkor is felköszönthessük.

A családot több csatornán is próbáltuk elérni, de eddig nem jártunk sikerrel.

További cikkek

Gyilkosság

Hat családtagjával végzett a vérfertőző lelkész

Tragédia

„Olyan hívást kaptam, amit egyetlen szülő sem akar” – zokogta az apuka, aki elvesztette a gyermekét

Ez is érdekelhet