Aktuális

Kisfilmekkel kérik otthonmaradásra az embereket a Pannon Filharmonikusok zenészei

MTI

Létrehozva: 2020.04.21.

Otthonmaradásra buzdítva az embereket Bartók Béla Concertójából játszanak részletet a pécsi Pannon Filharmonikusok (PFZ) muzsikusai - tájékoztatta az együttes kedden az MTI-t.

Mint azt közleményükben írták, a zenekar YouTube-csatornáján elérhető videókon a Szép vagy, gyönyörű vagy Magyarország című, különböző hangszereken életre keltett dallammal öt zenész és egy magánénekes arra hívja fel a figyelmet az otthonmaradásra.     

A PFZ közleményében emlékeztetett arra, hogy a művészek és a zenekari menedzsment is otthoni munkavégzés keretében dolgozik. A zenészek lehetőségeik szerint lakásukon, igény esetén a Kodály Központban elszeparáltan végzik a felkészülést, gyakorlást, az együttes pedig online, különböző fórumokon igyekszik közönségével tartani a kapcsolatot - emelték ki a közleményben.     

Kitértek arra, hogy a komolyzene magas szintű elsajátítása, gyakorlása fegyelemre tanít, s ezt a fegyelmezettséget is jelzi, hogy a hetvenhét gyermeket nevelő, csaknem száznegyven fős munkavállalói közösség és családjaik körében eddig nem fordult elő koronavírusos megbetegedés.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek