Aktuális

Karanténdekor: TOP7 egyszerű húsvéti dísz otthonra

Bors

2020. április 12. vasárnap 17:30

Ilyen húsvétunk még biztosan nem volt, ám a bezártság ellenére is érdemes ünnepi hangulatot teremteni az otthonunkban. Egy-két színes, könnyen elkészíthető dekoráció – amibe a gyerekeket is érdemes bevonni – azonnal feldobja a szobákat.

7.Kopogtató

A bejárati ajtóra szintén kerüljön valami színes, vidám dísz, még ha a kijárási korlátozás miatt vendéget ezúttal nem is fogadunk. Egy kis szalmakoszorút spárgával – lehet színes – tekerjünk körbe. Színes filcből varrjunk össze két madárka- és egy tojásformát, és a belsejét tömjük ki vattával, majd rögzítsük az alapra, s már akaszthatjuk is ki.

* * *

6.Tavaszi fészek

Néhány könnyen hajlítható ág, egy kis moha, két-három tojás és egy cserép tavaszi virág (nárcisz, jácint, fürtös gyöngyike stb.), és máris kész a csodás asztaldísz. Szalagokkal, papírból kivágott pillangókkal tehetjük még egyedibbé.

* * *

5.Ültetőkártyák

Készítsünk nagy, tojás alakú papírkártyákat, amelyeknek a „zsebébe” vagy nyuszit, vagy csibét bújtassunk. A tojás alsó részére pedig írjuk fel a családtag nevét. A díszítés lehet ragasztott vagy rajzolt, és nyugodtan bízzuk a kicsikre, élvezni fogják.

* * *

4.Szobadísz

Az adventi koszorúalapot is újrahasznosíthatjuk, ha körbe színes tojásokat rögzítünk rá. Ezek lehetnek egyforma nagyságúak vagy kü­lönböző méretűek. De amennyiben műanyag tojásokkal dolgozunk, alap sem kell, csak ragasszuk egymáshoz, és máris mehet a falra.

* * *

3.Ünnepi tányéralátét

Vágjunk ki kisebb-nagyobb tojásformákat. Hat fehér nyúlra is szükség van, amelyeket filctollal egészíthetünk ki. Ragasszuk össze körkörös formában, és már mehet is a tányér alá. 

* * *

2.Nyuszis girland

Csináljunk egy nyuszis sémát, majd összehajtogatott színes papírra rajzoljuk át, és úgy vágjuk ki, hogy a fülüknél megmaradjon a kapcsolat. De külön-külön is kivághatjuk, csak ebben az esetben egy zsinórra kell rögzíteni egymás mellé a nyuszikat. Vattából ragasszunk nekik bolyhos farkincát.

* * *

1.Tojásfa

A legegyszerűbb és egyben legmutatósabb dísz. Elég hozzá egy-két fa- vagy bokorág – ha virágzik, még mutatósabb –, vagy barka, illetve 12–20 tojás. Ezek lehetnek saját készítésű vagy boltban vásárolt, kész tojások. Ha magunk csináljuk, a festés és kifújás után tegyünk rá szalagot, és úgy akasszuk fel az ágakra.

További cikkek

Havazás

Kiadták a riasztást: Ezeket a megyéket borítja be mindjárt a hó

Botrány

Autót akartak feltörni, nyilvános szex lett belőle

Ez is érdekelhet