Aktuális

Káosz a reggeli csúcsban - Maradt a tömegnyomor a fővárosi buszokon

Kóré Károly

2020. április 3. péntek 09:30

Második nekifutásra sem sikerült a Karácsony Gergely vezette fővárosnak káoszmentesen levezényelnie a reggeli tömegközlekedést tegnap. Tömött buszok, és felháborodott utasok jelezték: a jelenlegi menetrend továbbra is életeket veszélyeztet.

Forrás: facebook

Mint ahogy arról már csütörtökön beszámoltunk, Budapest első embere úgy rendelkezett, hogy a kijárási korlátozás ideje alatt a BKK szombati menetrend szerint működjön, ám hamar kiderült, az ötlet korántsem volt annyira zseniális, mint az a politikus gondolta.

A várt éljenzés helyet hurrogás jutott a fiatal a főpolgármesternek, aki az intézkedésével világossá tette, nemigen van azzal tisztában, hogy mit is takar a kijárási korlátozás fogalma.

Az emberek többsége ugyanis mostanság is dolgozni jár, mégpedig éppen azzal a busz-metró-villamos kombinációval, amit Karácsony szerint indokolt volt ritkítani.

Miután a főpolgármester ígéretet tett az intézkedés átgondolására, csütörtök reggel sokan kíváncsian várták az eredményt. Mint kiderült, annak ellenére, hogy néhány helyen beiktattak egy-egy plusz járművet, a helyzet nem javult lényegesen.

Karácsony reggel maga is buszra szállt, ezután egy Facebook-posztba ismerte el: továbbra sem elégedett a helyzettel.

Ma kora reggel a kabinetfőnökömmel közösen személyesen ellenőriztük az utasforgalom alakulását azon a járatok egy részén, ahonnan tegnap reggel megengedhetetlen zsúfoltságot jelentettek. Bár a telítettség a tegnapi beavatkozásunk nyomán némileg csillapodott, még mindig nem vagyok elégedett - és ezzel valószínűleg nem vagyok egyedül. - írta posztjában.

Ma kora reggel a kabinetfőnökömmel közösen személyesen ellenőriztük az utasforgalom alakulását azon a járatok egy...

Közzétette: Karácsony Gergely – 2020. április 2., csütörtök

Vitézy Dávid, a BKK volt vezérigazgatója a Borsnak elmondta: csupán néhány járaton tudtak segíteni, összességében a helyzet továbbra sem kielégítő.

– Csütörtök reggel is számos helyen volt olyan zsúfoltság, hogy az emberek nem tarthatták a kétméteres távolságot, tulajdonképpen egymás mellett álltak.

Több ismerősömtől kaptam olyan fotókat, melyekről értesültem az állapotokról. Ameddig emberek dolgozni járnak, a szombati menetrend reggelente nem elegendő - mondta Vitézy.

A BKK igazgatóságának haladéktalan összehívását kezdeményezi Wintermantel Zsolt fideszes képviselő Karácsony Gergelynél.

“Világjárvány idején nem lehet a polgárokkal kísérletezni. Félő, hogy a tegnapi és mai zsúfoltságok miatt jelentősen meg fog ugrani a megbetegedések száma, hisz hiába próbálnak megfelelő távolságot tartani az utasok egymástól, a ritkán közlekedő, ezért tömöttebb járműveken erre nincs lehetőségük!“ – írta bejegyzésében a képviselő.

A Bors természetesen utasokat is megkérdezett a kialakult helyzetről.

Béla szerint Karácsony rossz döntést hozott.

– Ezt nem így kellett volna csinálni! Figyelembe kellet volna venni, hogy melyik járaton hányan utaznak, de úgy látszik, ez a főpolgármesternek nem sikerült. Ha ő nem ért a tömegközlekedéshez, nem kellett volna beleavatkoznia - szögezte le a férfi.

Magdi néni ugyancsak nem lelkesedik a járatritkításért.

– Én szeretem a kényelmet, de most mindenhol többet kell várni. Most ugyan csak vásárolni megyek, de máskor hosszabb utat kel megtennem.

További cikkek

Tűz

Menekítik az embereket Budapesten, nagy a baj

Ez is érdekelhet

borsonline.hu

Most adták ki a meteorológusok: borzalmas, ami az ország felé tart

borsonline.hu

A hitközség elnöke Márki-Zayról: Nem tartom egy korrekt embernek azt, aki ilyeneket beszél

origo.hu

Közzétettek egy teljes jelenetet az érkező Batman-filmből - videó

hirtv.hu

Exkluzív - Magyarország kontra Soros - hazánkban csak a HírTV-n Tucker Carlson új filmje

kisalfold.hu

Negatív rekord - mutatjuk az új fertőzöttek számát egyetlen nap alatt megyénkben

origo.hu

Kísértetiesen villogó tárgyat észleltek az űrben

nemzetisport.hu

Videó: nézni is borzalmas – a nehézsúlyú UFC-bajnok „ott” ütötte meg a Jackass sztárját

vg.hu

Harci repülőket vezényeltek az orosz határra az amerikaiak

life.hu

Titkos esküvőn mondta ki a boldogító igent a népszerű magyar színésznő

ripost.hu

Kikutatták, melyik alkoholos ital a leghatékonyabb a koronavírus megelőzésben

nemzetisport.hu

Csütörtöki sportműsor: Puskás Akadémia–FTC az NB I-ben

origo.hu

Továbbra is zajlik a gyerekek oltása - galéria