Mindenütt virágzik az ibolya, látványa és csodálatos illata nyugtató hatással van ránk. Kevesen tudják, hogy gyógyhatásai is vannak, és az ehető virágok közé tartozik. Jól mutat a salátában, és finom is. Leveleiből készülhet főzet, ami hatékony az influenza tüneteire, izzaszt és csillapítja a lázat. A virágából és a leveléből készült tea jó hatással van a hörgő, a torok és a mandulák gyulladásos megbetegedéseire, köhögésre, légzési nehézségre. Virága és gyökere víz- és hashajtó, méregtelenítő kúrát végzőknek kiváló.
Ibolyatea: 2–3 csapott teáskanálnyi ibolyavirágot forrázzunk le 2 dl vízzel. Lefedve 3–5 percig ázni hagyjuk, majd leszűrjük. Külsőleg: a friss összezúzott levél csillapítja a fejfájást, ha a homlokunkra kötjük, pakolásként. A friss levelekből készülhet főzet – fertőtlenítő hatásával –, segít a bőrproblémák kezelésében, jó a pattanásokra is. Kandírozhatjuk, süteményeket, salátát díszíthetünk vele. Jégkockába téve a hűsítő italainkat tehetjük vele különlegessé. Fiatal levelei salátaként vagy túróhoz téve is fogyaszthatók. Különleges ízvilágú fagylalt készíthető belőle.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.