Aktuális

Halálos félelem - Fertőzöttek közé zárták a magyarokat a luxushajón

BoBe

Létrehozva: 2020.04.03.

Álommunkának indult, igazi rémálommá vált a táncos pár és három magyar dolgozó amerikai útja. A fiatalok a Rhapsody of the Seas nevű luxushajó foglyai, az óceánjáró fedélzetén több koronavírusos beteg tartózkodik.

Vigyetek haza! – ezzel a kétségbeesett mondattal kezdte mesélni történetét Stana Alexandra, aki párjával, Köcse Györggyel a Royal Caribbean hajótársaság Rhapsody of the Seas nevű óceánjáróján tartózkodik, és egyelőre elképzelésük sincs, hogy hogyan fognak visszajutni Magyarországra a messzi Florida partjáról. Pedig minden olyan szépen indult.

Kétszáz dolgozó maradt a fedélzeten

A fiatalok kiemelt táncospárként kaptak munkát a luxushajón, estéről estére fergeteges műsorral kápráztatták el a vendégeket a színházteremben. Rengeteg csodálatos helyet fedezhettek fel a világban, delfinekkel úszhattak és természetesen a hivatásukért, a táncért meg is kapták a fizetésüket.

Nem is tudom, pontosan mikor tört ki a vírus, és hogy terjedt el ilyen gyorsan, de jó ideje tudjuk, hogy jelen van. A mi hajónkon egészen addig jöttek-mentek az utasok, ameddig már több, másik hajón is megjelent a vírus – mondta a Borsnak Alexandra, aki többször is látta, hogy az utasoknak ellenőrzik a testhőmérsékletét a több mint 2000 vendéget fogadó hajón.

Nemrég a főnökség bejelentette, hogy a világjárvány miatt a cég leáll egy hónapra.

Halottak a holland Zamdaamon

Egy másik tengerjáró is Florida partjainál vesztegel, a holland Zamdaam fedélzetén 1800 utas tartózkodik, kimentésüket csak tegnap kezdték meg, korábban Florida kormányzója megtagadta a kikötési engedélyt. A holland üdülőhajón koronavírussal fertőzött betegek és a kórba belehalt áldozatok vannak. A hajó parancsnokának hivatalos jelentése szerint négy ember halt meg, és legalább ketten vannak, akik a COVID-19 kórral küzdenek.

– Ettől függetlenül március 14-én, amikor már egész Olaszország karanténban volt, új dolgozókat engedtek fel a hajóra. Ők a világ minden pontjáról érkeztek, többen Európából – mesélte a fiatal lány. S bár az utasokat leszállították a hajóról, de a mintegy 200 dolgozónak fent kellett maradnia.

Kezdenek elszabadulni az indulatok 

– Egy hétig semmi gond nem volt, remekül szórakozott mindenki: semmi munka, medencézés, mozizás. De egy hét után nyilván felmerült mindenkiben a kérdés, hogy miért is nem mehetünk haza? Ekkor a vezetőség bejelentette, hogy a tampai határőrség nem adott zöld utat a nem amerikai állampolgárok hazamenetelére, ugyanis nem telt le a két hét az utolsó utascsoport leszállásától számítva – meséli Alexandra.

Ezután minden reggel megmérték a hajón tartózkodók testhőmérsékletét és azt mondták nekik, hogy ha minden rendben van, hazamehet mindenki a családjához.

Aztán a második hét is eltelt, az emberek egyre idegesebbek lettek, a dolgozók lökdösődtek egymással, és egyfolytában telefonáltak, hogy valamilyen megoldást találjunk. Ekkor az étel már fogyóban volt, nem maradt fogkrém, sem vécépapír – sorolta megpróbáltatásaikat a lány.

Többen is elkapták már a rettegett kórt 

Három nappal ezelőtt felmerült a gyanú, hogy az egyik dolgozó koronavírusos, majd hirtelen a kapitány bemondta a hangosbemondón, hogy a hajón több fertőzött beteg is tartózkodik.

– A két hétben mindent együtt csináltunk, mentek az előadások a dolgozók részére, az ebédlőben egymás hegyén-hátán ettünk, együtt medencéztünk. Aztán közölték, hogy minden dolgozónak 16 napig a kabinjában kell maradnia.

Elhajóztunk a tenger közepére és április 14-ig itt leszünk. Az első nap akkora volt a felfordulás, hogy este hat óráig nem kaptunk ételt. A mi hajónkon velünk együtt összesen öt magyar dolgozó van, egyelőre mindenki tehetetlen. Mi csak haza szeretnénk jutni – sírta el magát Alexandra.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17183247_auto_resized.jpg
origo.hu

Imádja fotózni gigamelleit A Nagy Ő szőke bombázója - szexi képek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27705_resized.jpg?avcount=1714728915
origo.hu

Minden eddiginél nagyobb pusztítás jön, itt a váratlan orosz bejelentés

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17184581_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Nekem anyukám a mintaédesanya” - Exkluzív anyák napi interjú Szentkirályi Alexandrával, édesanyjával és lányával

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17182822_auto_resized.jpg
vg.hu

Átadták a forgalomnak Magyarország legújabb autópályáját – de előtte még biciklisek használták

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17180759_auto_resized.jpg
ripost.hu

Házasság első látásra: Egy év után vajon együtt van Enikő és Peti?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17176315_auto_resized.jpg
vg.hu

Ki hitte volna: a Moltól a Shellig egyik percről a másikra vaskos üzemanyagár-csökkentést hajtottak végre a magyar benzinkutak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17175906_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Gyalogosként állt be a McDrive-ba egy magyar srác, ő sem hitte el, ami ezután történt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17183918_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megszólalt a bűvész, aki egy tízmilliós autót nyert a Zsákbamacska adásában

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17180176_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Erdélyi Mónika már feladta a reményt – Jákob Zoltán közbelépett

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27681_resized.jpg?avcount=1714728915
travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/ZtbEbJz1-drhBEBvJ0t9wyGm0JmBNDwM-2xuXd8iz3w/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzUxYTUxOGEwMDg4ZTQxMmViNGYwODYwZTU1MjkyN2M0.jpg
Megindító

Együtt lépett színpadra Curtis és a Duchenne-szindrómás Beni

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/VRqql23OjRTVvfQWpcb01yDZ817z3w6b-0PBSKQuxuM/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50Lzc3ZDM3ZjAyY2RkZjQ0N2M5MmQ2MTNmNWFhMjQ5ZTZh.jpg
Exkluzív interjú

„Nekem anyukám a mintaédesanya” - Exkluzív anyák napi interjú Szentkirályi Alexandrával, édesanyjával és lányával