Aktuális

Fejfájása ellenére hazaküldték a kórházból a rendőr-tűzoltó házaspár ötéves kislányát - végül már nem tudták megmenteni az életét

Bors

Létrehozva: 2020.04.20.

Az első jelek alapján még senki sem hitte, hogy a kislány koronavírusos.

A hétvégén szívszorító döntést hozott meg egy ötéves kislány családja: egyetlen gyermeküket le kellett kapcsolniuk a lélegeztetőgépről. Mivel ekkor már jó ideje semmilyen javulást nem mutatott, az orvosok biztosak voltak benne: a gyermek már agyhalott.

Skylart közel egy hónappal ezelőtt vitte először orvoshoz Detroitban élő édesanyja, LaVondria Herbert, miután a kislány erős fejfájásra panaszkodott, amit az otthoni gyógyszerek sem mulasztottak el. Az orvosok akkor torokgyulladást állapítottak meg nála, és antibiotikumokkal hazaküldték.

"Egész éjjel sírt, és azt mondogatta, hogy a fejfájás nem múlik el. Visszahívtuk az orvost, aki azt mondta, adjunk egy kis időt a gyógyszereknek, mert 48 óra kell ahhoz, hogy kifejtsék a hatásukat, de olyan erősen sírt, hogy be kellett vinnünk a sürgősségire" - mesélte a kislány rendőrként dolgozó édesanyja.

Közzétette: LaVondria Herbert – 2017. június 3., szombat

Skylaron a kórházban végül elvégeztek egy koronavírus-tesztet (aminek az eredménye csak másnap érkezett meg), és ismét hazaküldték őket - hat órával később azonban ismét a kórházban kötöttek ki. Ekkor azért mentek be, mert LaVondria tűzoltó férje, a 48 éves Ebbie is koronavírus-gyanús tüneteket mutaott. Mialatt azonban a vizsgálatokat végezték a férfin, a kislány láza egyik pillanatról a másikra felszökött, ismét fájni kezdett a feje, majd pedig hányt is. 

Az ötéves gyermek azonnal intenzív osztályra került, ahol agyhártyagyulladást diagnosztizáltak nála, ami - úgy vélik - a koronavírus-fertőzés komplikációjaként alakulhatott ki nála. A kislány ekkor volt magánál utoljára. Szülei még el sem búcsúzhattak tőle. Noha az orvosok lélegeztetőgépre tették, úgy vélik, a gyermek agya már jóval azelőtt feladta a küzdelmet, hogy lekapcsolták volna az őt életben tartó gépről - számolt be a tragikus hírről a Detroit News.

Közzétette: LaVondria Herbert – 2019. január 1., kedd

Családja nem tudja, Skylar honnan fertőződhetett meg. Édesapja, Ebbie koronavírus-tesztje ugyanis végül negatív lett a gyanús tünetek ellenére. A lányka előtte már hetek óta otthon volt, korábban pedig semmilyen egészségügyi probléma nem jelentkezett nála. LaVondria és Ebbie - akik egyetlen gyermeküket veszítették el - mindennél jobban szeretnék, ha létezne ellenszer a vírusra, hogy más szülőknek ne kelljen átélni azt a fájdalmat, amit nekik.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek