Aktuális

Egymás kezét fogva, pár perc különbséggel vesztette életét a koronavírusos házaspár

Bors

2020. április 7. kedd 15:00

Hat perc: életük végén mindössze ennyit töltöttek egyedül. Fél évszázadon keresztül voltak egy pár, és egymás kezét fogva léptek át a túlvilágra.

Április elsején csupán pár perc különbséggel hunyt el egy idős férfi és szeretett felesége. Mindkettejükkel a koronavírus okozta COVID-19 betegség végzett. A házaspár közös búcsúztatóját hétfőn tartották. Természetesen - a világjárvány miatt - személyesen csak páran lehettek jelen a temetésen.

A 72 éves Jerry és Frances Williamson minden évbe egy óceánjáró hajón pihente ki az év fáradalmait. Így tettek idén is. Amikor elutaztak, már lehetett tudni a koronavírusról, arról azonban még nem, hogy a járvány mennyire megváltoztatja az egész világ mindennapjait egyik pillanatról a másikra. A Mississippiből származó pár minden egyes hajóúrtól egy picit betegen tért vissza, így nem is nagyon lepődtek meg, hogy most is ez történt - az asszonyt azonban hamarosan lélegeztetőgépre kellett tenni a koronavírus okozta betegség miatt. Később a férj is kórházba került.

"Amikor meghallottuk, hogy betegen dolgoznak a vakációjuk után, ez hétköznapi volt számunkra. De aztán megtudtuk, hogy Frances lélegeztetőgépre került. Jerry rögtön utána felhívott, és pontosan meg tudtad mondani, hogy könnyek voltak a szemében, amikor beszéltünk. Rettegett a haláltól" - idézte fel az asszony kórházba kerülését a búcsúztatón a lelkipásztor.

"Nem hinném, hogy Hollywood jobb befejezést írhatott volna az életüknek. Együtt éltek és együtt léptek be a következő életbe" - tette hozzá, arra utalva, hogy a pár több mint fél évszázadon keresztül volt férj és feleség, haláluk pedig hat perc különbséggel következett be. Egymás kezét vogták az utolsó pillanatban is - számolt be a tragikus esetről a Daily Mail.

Jerry egyébként az amerikai haditengerészet veteránja volt. Két gyermekük, nyolc unokájuk és 12 dédunokájuk búcsúzott tőlük a tágabb család és a barátok mellett. Azt, hogy pontosan melyik hajóúton fertőződtek meg, nem hozták nyilvánosságra.

Az Egyesült Államokban regisztráltak eddig a legtöbb koronavírus-fertőzést. Kedden ez a szám 367 ezer felett van. A halottak száma közel 11 ezer. A jelentések szerint a fertőzöttek közül közel 9 ezren vannak kritikus állapotban.

Kísértetiesen hasonló eset

Pár nappal ezelőtt egy kísértetiesen hasonló esetről kellett beszámolnunk. A 72 éves Adrian Baker és férje, a 74 éves Stuart 51 évig élt boldog házasságban. Ugyancsak néhány perc különbséggel hunytak el, miután szervezetük nem tudott megküzdeni a koronavírus okozta betegséggel és szövődményeivel. Az amerikai pár állítólag olyannyira összetartozott, hogy még az utcára is ritkán mentek ki a másik nélkül.

További cikkek

Botrány

A hitközség elnöke Márki-Zayról: Nem tartom egy korrekt embernek azt, aki ilyeneket beszél

Ez is érdekelhet

888.hu

Kunhalmi Ágnes k*rva erős képe

ripost.hu

Sokkoló látványt nyújt a hármasikreket váró nő hasa, rossz irányba nőttek a babák - Videó

life.hu

Együtt adott interjút G.w.M és Kulcsár Edina: biztosan tudják, hogy együtt szeretnének megöregedni

vg.hu

Egyre rosszabb a járványhelyzet Romániában

vaol.hu

Szabadult a szombathelyi börtönből, majd az első dolga volt, hogy csúnyán átverje cellatársát

origo.hu

Különös tevehibrideket ábrázolnak az iraki templom falain

nemzetisport.hu

Afrika-kupa: Szalah nem hibázott a végén, de a cserekapus volt a főhős

origo.hu

Hamarosan új utakon juthatunk el a Művészetek Völgyébe

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 27.: a Rák angyalként segít mindenkin, a Vízöntő megmutatja érzéseit

ripost.hu

Kikutatták, melyik alkoholos ital a leghatékonyabb a koronavírus megelőzésben

life.hu

Kamerák előtt fakadt ki Csuti: "Elképesztő mód hiányzott Edina bejelentéséből az empátia, a tisztelet"

origo.hu

Elszaladt egy raklap térkőért a tüzépre, az autójától mindenkinek elakadt a lélegzete