Aktuális

Az új-zélandi egészségügyi miniszter kétszer is megszegte a kijárási tilalmat, az ausztrál rendőrök meg karanténbuliban buktak le

Bors

Létrehozva: 2020.04.07.

Forrás: YouTube

Ahhoz képest, hogy pont az egészségügyi miniszternek kéne a legjobban ismernie a koronavírus-járvány veszélyeit, az új-zélandi David Clark kétszer is megszegte országa krízishelyzetben bevezetett szigorú kijárási tilalmait. Egyszer egy hegyi bringás túrát vállalt be, egyszer pedig a családjával andalgott meghitten a tengerparton - 20 kilométerre az otthonától!

"Egészségügyi miniszterként az én kötelességem, hogy ne csak kövessem a szabályokat, de példát is mutassak az új-zélandiaknak. Amikor tőlük történelmi önfeláldozást kértünk, én magam cserben hagytam őket. Egy idióta voltam, és megértem, miért dühösek rám az emberek" - magyarázta, hozzátéve: felajánlotta a miniszterelnöknek a lemondását, ennek ellenére hivatalban maradhat. Kritikusai szerint pont azért, mert vészhelyzetben vannak - írja a Daily Mail Australia.

Ugyancsak az ausztrál lap számolt be egy különálló esetről Sydney-ből. Itt a rend őrei voltak képtelenek betartani a maradj otthon szabályait. Két - meg nem határozott, vezető tisztségben lévő rendőrt - egy házibulin kaptak el. Mindkettejüket (valamint az illegális összejövetel többi résztvevőjét) 1000 ausztrál dollárra büntették - az állásukat azonban megtarthatták.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek