Aktuális

Anyósa kertjében futotta le a maratont Bence

B. B.

Létrehozva: 2020.04.21.

Összesen 527 körből állt Cselik Bence maratonja, amit a veteményesek és a gyümölcsfák között futott le.

Az már bizonyos, hogy ha valakit, hát a pécsi egyetem adjunktusát, dr. Cselik Bencét sem a sportolói kedve, sem a kreativitása nem hagyta cserben még a kijárási korlátozás idején sem. Az egyetemi tanár ugyanis a karanténidőszak ellenére sem volt hajlandó felhagyni a futással, olyannyira, hogy úgy döntött:  lefutja a maratont, méghozzá nem is akárhol, hanem az anyósa hátsó kertjében, a veteményesek és a gyümölcsösök között.

– Az egyik ismerősöm hívott ki a vécépapírral dekázásra, de sehogysem ment. Azonban láttam, hogy külföldön a karanténban többen is lefutották a maratont házon vagy kerten belül, ez adta az ötletet, testhezállóbb is volt – mondta el a Borsnak Bence. A férfi ugyanis nem kezdő a futásban, már több maratonon is túl van, sőt, még az Iron Man versenyt is teljesítette már. Mivel Bence és felesége panelban laknak, ezért esett a választása az anyósa kertjére.

– Klasszikus konyhakert, a háromnegyede veteményes és gyümölcsfás, így külső, 80 méteres körön kellett mennem, a fák és a bokrok között – mesélte az ország első karanténmaratonistája, aki végül 527 körrel és 4 óra 43 perccel teljesítette a távot.

– Jobb időt mentem, mint azt előre saccoltam, ugyanis azért nem egyszerű a kertben futni, a huszadik kör környékén pedig elvesztettem a fonalat, onnantól a feleségem és az anyósom számolta, százas blokkokban a köröket – mondta Bence. Elárulta, hogy részben tisztelgésnek, részben egy jó bulinak, részben viszont motivációnak szánta az általa „karatonnak” elnevezett kihívást, ugyanis az egyetemen ő maga is oktat a sport jótékony hatásairól.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek