Aktuális

A koronavírus miatt engedték ki a börtönből, egy nappal később megölt egy embert

Bors

Létrehozva: 2020.04.15.

Forrás: Hillsborough County Sheriff's Office

Hogy csökkenjen a börtönök zsúfoltsága és ezzel a fertőzésveszély az új koronavírus járványában, Florida államban is több elítéltet idő előtt vagy ideiglenesen szabadlábra helyeztek. Így például a kábítószerrel való visszaélés miatt március 13-án letartóztatott Joseph Williams is belekóstolhatott a szabadság ízébe, ám a férfi mindössze egy nappal azután, hogy kiengedték, ismét vétett a törvény ellen.

A 26 éves férfi a gyanú szerint közvetlenül szabadulása után pisztollyal rálőtt valakire, így hamar egy gyilkossági ügy első számú vádlottja lett.

– Nem kétséges, hogy Joseph Williams kihasználta az egészségügyi vészhelyzetet arra, hogy bűncselekményeket kövessen el, miközben nem is erőszakos cselekedért volt letartóztatva – idézi a CNN Chad Chronister Hillsborough megyei seriff közleményét.

Március 20-án, tehát egy nappal Williams szabadlábra helyezése után Tampában egy holttestet találtak, halálát lőtt seb okozta. Az ügyben a szálak hamar a korábban őrizetben lévő férfihez vezettek, akit ezúttal már sokkal súlyosabb bűncselekményekkel, gyilkossági kísérlettel, lőfegyverrel való visszaéléssel, illetve rendőrökkel szemben tanúsított fizikai ellenállással is vádolják.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek