Aktuális

A dekorációnak szánt pénzt osztotta szét munka nélkül maradt alkalmazottai között

Bors

Létrehozva: 2020.04.10.

Egy aprócska, georgiai szigeten található Jennifer Knox The Sand Bar névre hallgató étterme, ami általában emberektől és zenétől hangos, ám most a vendéglőben egyetlen lélek sincs. A koronavírus-járvány miatt az asszony mindennapjai is bizonytalanságban telnek, hiszen nem hogy alkalmazottait, de lassan már saját magát sem tudja kifizetni. Miközben Knox egyedül ült élete fő művében, azon gondolkodva, hogyan tudná megmenteni alkalmazottait állását, eszébe jutott valami.

– Ültünk a bezárt étterembem és akkor jutott eszembe, hogy úristen, a falakon végig bankjegyek vannak, és az időnk is rengeteg most. Azonnal úgy döntöttünk, hogy leszedjük a dekorációnak szánt bankjegyeket – mesélte a CNN-nek a nő.

Az étteremben közel 15 éve a távozó vendégek borravaló gyanánt egy bankjegyre írt üzeneteket hagyhattak, amivel aztán a tulajdonosok szépen körbedíszítették az épület belsejét.

Posted by The Sand Bar on Friday, March 27, 2020

– Nem tudtam csak ülni és nem csinálni semmit. Mindent meg fogok tenni a dolgozóikért – folytatta Knox, aki öt önkéntessel együtt több mint három napig szedegette le a vendéglő faláról a bankjegyeket, majd újabb egy hétig tartott, amíg a pénzt megtisztították és megszámolták. A különféle valutákból összesen 3714 dollár, vagyis több mint 1,1 millió forint gyűlt össze, de néhány támogatónak köszönhetően végül 4104 dollárt (1,3 millió forintot) tudott szétosztani jelenleg munkanélküli csaposok, zenészek és pincérek között.

– Márciusban indult volna a szezonunk, de nem tudom mi lesz így velünk. De az biztos, hogy mi itt vagyunk egymásnak, együtt próbáljuk túlélni a következő időszakot és remélem, a Sand Bar idővel ismét kinyithat – reménykedik Knox.

Posted by The Sand Bar on Monday, April 6, 2020
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek