Aktuális

Új rendelet, ez történik a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérrel

Bors

2020. március 17. kedd 11:01

Új szabályok a hazaiakra és új a külföldiekre.

Forrás: Végh István

Keddtől minden érkező utas okmányait ellenőrzik a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Az életbe lépett kormányrendelet értelmében a külföldi állampolgárokat a hatóság visszafordítja, és elutazásukig az erre a célra kijelölt tranzit részen várakozhatnak. Minden járat a 2B terminálra érkezik.

Március 17-én lépett életbe az a kormányrendelet, amely külföldi állampolgárok részére megtiltja a Magyarországra való belépést. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren így keddtől minden érkező utas okmányait ellenőrzik, az országba csak a magyar állampolgárok léphetnek be. A külföldi állampolgárokat a hatóság visszafordítja, és elutazásukig az erre a célra kijelölt tranzit részen várakozhatnak – írja kedd reggel kiadott közleményében a Budapest Airport.

A társaság azt is hozzátette, hogy a repülőtér nem zár be, ezután is fogad és indít járatokat, és bárki – külföldi és magyar állampolgár is – elutazhat a következő napokban is.

A külföldiek közül is van, akit beengednek

A Repülőtéri Rendőri Igazgatóság minden járat minden utasát a határellenőrzési pontnál okmányellenőrzésnek veti alá. Családok együtt utazása esetén, amennyiben legalább az egyik fél magyar állampolgár, a külföldi állampolgársággal rendelkező hozzátartozója – gyermek, szülő, nagyszülő, házastárs – beléphet Magyarországra.

Az a rendelkezés továbbra is érvényben van, hogy azok a magyar állampolgárok, akik Dél-Koreából, Iránból, Izraelből, Kínából, vagy Olaszországból érkeznek haza, a belépésnél kötelező egészségügyi szűrésen esnek át.

Azok a külföldi állampolgárok, akik nem léphetnek be Magyarország területére, az erre a célra kijelölt tranzitban várakoznak elutazásukig. A tranzitban várakozó utasoknak a Budapest Airport takarót, élelmet, ásványvizet, és igény esetén arcmaszkot biztosít.

A Budapest Airport azt írja, hogy a Repülőtéri Rendőri Igazgatósággal együtt felkészültek a határellenőrzés végrehajtására. A zökkenőmentes folyamat érdekében ezt követően minden légi járat a 2B Terminálra érkezik majd, és az okmányellenőrzés is itt történik.

További cikkek

Kamatstop

A kamatstopnak köszönhetően 30 milliárd forint marad a magyar családoknál

KRESZ

Mozgáskorlátozottak helyén, tilosban parkolt Karácsony Gergely szolgálati autója - videó

Ez is érdekelhet