Az előre szeletelt kenyerek hátránya, hogy nagyobb felületen érintkeznek a levegővel, mint azok a darabok, amelyek egyben vannak. Előbbi típust pont ezért a penészgombák is előbb támadják meg, ezért jobb, ha az ember inkább magának szeli fel otthon a pékárut, és mindig annyit vág belőle, amennyi éppen kell. A zacskós kenyereket gondosan zárja be, hogy minél kevesebb levegő maradjon benne. A megvett pékárut a legjobb, ha hűvös, sötét, páramentes helyen tárolja, például kenyértartóban vagy cserépedényben. Fontos azonban, hogy még langyos termék véletlenül se kerüljön bele, mert igazából a nedvesség a penész egyik fő kiváltó oka. Próbáljon ki egy egyszerű trükköt, tegyen a kenyértartóba egy kockacukrot, amit cseréljen naponta, a cukor ugyanis magába szívja a nedvességet. Ha pedig biztosra szeretne menni, akkor hetente takarítsa a tárolót ecettel, és szellőztesse ki egy kicsit.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.