Aktuális

Csak egy mód maradt: Walkie talkie-n búcsúztak el gyermekei a koronavírusban elhunyt asszonytól

Bors

Létrehozva: 2020.03.31.

A hatgyerekes Sundee Rutter március 16-án hunyt el az új koronavírus okozta betegségben, és élete utolsó napjaiban már családtagjaival sem találkozhatott. Így egy walkie talkie-t helyeztek a párnája mellé, közvetlen a füléhez, gyermekei pedig egy másik adóvevőn folyamatosan beszéltek hozzá. Ez volt az egyetlen mód, hogy valamilyen módon elbúcsúzhassanak egymástól.

– Azt mondtam neki, hogy szeretem... és hogy nem kell aggódnia a gyerekek miatt – idézi a Buzzfeed News Elijah Ross-Ruttert, az elhunyt asszony negyedik legidősebb fiúgyermekét.

Sundee Rutter nemrégiben épült fel mellrákjából, ám március 3-án szűnni nem akaró láza és köhögése miatt kórházba ment. Akkor még csak 27 fertőzöttje és 9 halálos áldozata volt a járványnak a nyugat-amerikai Washington államban. Azóta ezek a számok 4300-ra és 195-re növekedtek. A 42 évet élt asszonyt az első, közel nyolcórás kórházi látogatása után még hazaengedték, és hiába viselt körülötte minden orvos teljes védőöltözetet, azt gondolták, hogy a nő influenzás.

Their Mom Died Of The Coronavirus. They Had To Say Goodbye Via Walkie-Talkie. https://www.buzzfeednews.com/article/kadiagoba/coronavirus-victim-sundee-rutter-washington-walkie-talkie

Posted by Ross-Rutter Family on Monday, March 30, 2020

– Koronavírus? Egyáltalán nem gondoltunk erre, hiszen olyan kevés emberrel volt kapcsolatban, és akkor még alig volt néhány beteg ezen a környéken – mondta a fiú, aki négy nappal később ismét kórházba vitte édesanyját. Sundee-t ekkor már súlyos tüdőgyulladással benn is tartották, majd a következő napon kiderült, hogy koronavírussal fertőződött.

– Egy darabig még tudott telefonon üzeneteket írni. A halála előtt négy nappal még azt írta, jobban érzi magát. Aztán már csak hangulatjeleket küldött, majd már csak szívecskékkel reagált az én üzeneteimre – mesélte Elijah Ross-Rutter, aki március 16-án öt testvérével együtt még bement a kórházba, ám az ekkor már lélegeztetésre szoruló édesanyjukat csak egy üvegen keresztül láthatták. Sundee Rutter néhány órával később elhunyt.

– Egy szuperanya volt – mondta a fiú megtörten.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek