Aktuális

Borsodnádasdi tragédia – szörnyű sejtelem: visszatért a faluba Csenge gyilkosa

Bors

2020. március 23. hétfő 04:10

Napra pontosan két héttel a vérlázító ítélet után múlt kedden elhagyhatta a miskolci kórházat a Borsodnádasdon megölt Kahán Csenge édesanyja. A 63 éves asszony azután került a zárt osztályra, hogy első fokon mindössze négy évre ítélték a 17 éves lánya gyilkosát, akit a már letöltött két és fél év miatt szabadon is engedtek. A tragédia óta Farkas Róza kis túlzással a pszichiátrián él, most is csak a koronavírus okozta veszélyhelyzet miatt mehetett haza. Első útja természetesen a temetőbe vezetett, ahová azóta minden egyes nap el­látogat.

– A lányom nyughelye melletti padon ülve képtelen vagyok gondolkodni. Olyankor kiürült fejjel révedek a nagy semmibe, a messzeségbe. Csenge sírkőre helyezett fényképét nézve minden emlék felszínre tör. A jók és a rosszak is – sírta el magát a telefonban a megtört édesanya. – Minden éjszaka hallom a nevetését, a sikolyát, a lépteit, a kopogását. Lejátszódik előttem minden. Sajnos nagyon sokszor elképzelem magamban, hogy pontosan hogyan végzett Roland a lányommal, milyen szörnyűségeket csinálhatott vele, hogy szenvedett a gyerekem és miket élhetett át. Gyógyszereket kell szednem, hogy tudjak aludni napközben is, hogy ne kattogjon az agyam. Nagyon nehéz, de próbálom magam fenntartani, a többi gyerekem és unokáim tartják bennem a lelket és támogatnak, gondoskodnak rólam – mondta Róza.

Miután a 23 éves B. Roland elhagyta a börtönt, a Bors felkereste a szüleit. Az anyja nem kívánt nyilatkozni, de azt állította, hogy a fia Borsodnádasd közelébe sem fog jönni. Ezt azonban Csenge édesanyja nem akarja elhinni.

– A fővárosban élő nővérének kisgyereke van, nem hiszem, hogy feláldozná a családi békéjét azzal, hogy befogadja, de a nyírségi rokonai sem valószínű, hogy így tennének. Érzésem szerint visszatért, s újra köztünk él a faluban. A házuk szinte teljesen elszeparált, de nem is kell egész nap a szobában ülnie, a hátsóudvaruk az erdő felé néz, így akár teljesen észrevétlenül üldögélhet a friss levegőn – mesélte a pánikbeteg édesanya.

A felháborító ítélet miatt a hétvégére demonstrációt szerveztek Miskolcon, aztán pedig egy megemlékezés is lett volna a tragédia helyszínén, de a víruskészültség miatt természetesen elhalasztották.

– Nagyon reménykedünk abban, hogy ezt a bírónőt leváltják, és soha többet nem ítélkezhet. Nagyon kíváncsi va­gyok, ha elkezdődik a másodfokú eljárás, egyáltalán Magyarországon találják-e még a gyilkost – tette hozzá az anya.

További cikkek

Sértés

Márki-Zay Péter nevetgélve beszélt arról, hogy sértegette a fogyatékkal élőket

Börtön

Törölj mindent! – utasította diákját a vele szexelő tanárnő

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

DVSC: Tőzsér megerősítette, érdeklődtek Dzsudzsák iránt

astronet.hu

Heti angyalhoroszkóp: lépj túl a múlton, nyiss a jövő felé

origo.hu

Ön is megveheti Michael Schumacher bivalyerős családi Mercedesét - képek

hirtv.hu

Holtan találtak egy 21 éves diáklányt a fürdőszobában

kemma.hu

Mi folyik Tata és Kocs között? A Közút és a rendőrség reagált a balesethullámra

origo.hu

Tényleg korábban jöhet az idei Windows 11

nemzetisport.hu

Sportrádió: Nemcsak az Eb-t, az elmúlt éveket is vizsgálni kell – Kocsis Máté

origo.hu

Újabb botrány a szobakerékpáros cég háza táján

mandiner.hu

Robbie Williams pénzzé teszi három Bansky-képét

hirtv.hu

Még a rendőrök is elsírták magukat: egy 15 hónapos kislány 5 napig ült édesanyja holtteste mellett

mandiner.hu

Fürjes Balázs: Nem lesz privatizáció, a Haggenmacher villa köztulajdonban marad!

origo.hu

Varga Mihály: Az eddiginél magasabb kamatprémiumot fizet a Prémium Magyar Állampapír