Aktuális

Az egyedüliként életben hagyott Irénke buktatta le a szüleit és az öccsét meggyilkoló Józsefet

B. B.

2020. március 14. szombat 20:00

Brutális módon, bosszúból mészárolta le a helyi molnárlegény a somogyszili házaspárt, Adler Józsefet és Katalint, valamint két fiukat. Az ámokfutót végül a pár életben hagyott 15 éves lánya buktatta le.

Egész Somogyszil felbolydult, amikor 1896-ban holtan találták Adleréket, a helyi kocsmáros házaspárt, és két gyereküket, Aladárt és Bélát. Bár gyilkosukat hamar elfogták, évekkel később még több bűntárs került elő.

Fejszével öltek

A tragédia hajnalán szinte az egész falu egy emberként, sokkos állapotban ácsorgott a házaspár háza előtt, többen zokogtak a szörnyű látványtól, ugyanis mindenki szerette és tisztelte őket a településen. A bámészkodókat be sem engedték a házba, nem csoda, horrorisztikus állapotok uralkodtak ott: az 54 éves József betört fejjel és átmetszett torokkal fe­küdt a padlón, míg a másik szobában a felesége, Katalin teste hevert, őt is fejszével ütötték le és zúzták be a koponyáját, csakúgy, mint a még hol­tában is az ölében szorongatott 11 éves Béla fiának és másik gyermekének, a kis Aladárnak. Azonban rejtélyes módon a bölcsőben zokogó csecsemő Saroltát, a bokrok alatt rejtőző Lacikát  és legidősebb lányukat, a 15 éves Irénkét életben hagyták, ez okozta a rablógyilkosok vesztét.

A molnár bosszúja

A rettegő Irén ugyanis mindent hallott: elárulta, hogy hajnalban kopogtak hozzájuk, amikor pedig a hívatlan, magas látogató belépett, verekedni kezdett édesapjával, akinek sikoltozó felesége próbált kegyelmet kérni a Gábor bácsinak nevezett férfitól. A férfi ugyan rábukkant Irénre is, de nem bántotta, csak a pénzük hollétéről érdeklődött, amikor pedig a kislány megmutatta neki, 15 forinttal távozott. Előtte azért még közölte a kislánnyal: ez az információ mentette meg attól, hogy ő is szülei sorsára jusson. Csakhamar kiderült, a betolakodó nem más volt, mint az a helyi molnárlegény, akit az eset előtt rúgtak ki, Adler pedig megpróbálta behajtani a férfin öt forintos tartozását. Gábor ekkor esküdött bosszút, és ezt a pénzt akarta visszavenni a kocsmárostól.

Bujkáló tettestárs

A férfit hamarosan felkutatták és elfogták, azonban az ügy évekkel később nem várt fordulatot hozott: 1902. június 10-én ugyanis elfogták a Garesnicán bujkáló Nikola Legacot, aki bevallotta: annak idején ő és társai végeztek a családdal. Hozzátette, nem egyedül dolgozott, számos bűntársa akadt, akiknek a felkutatását rögvest meg is kezdték volna, azonban mire ide jutottak, mind meghaltak, így csak maga Legac maradt, akit végül egyedüliként tudtak felelősségre vonni a brutális mé­szárlásért.                     

További cikkek

Gyász

Édesanyja karjai között hunyt el az újszülött kislány

Horror

Gyomorforgató, mi került elő a férfi fagyasztójából, még a rendőrök is rosszul lettek

Ez is érdekelhet

bama.hu

Torlódás várható - baleset történt kedd reggel Szentlászlón

likebalaton.hu

A balatoni hotelek már jobban teljesítettek, mint a járvány előtt – ősszel is vonzó volt a Balaton

origo.hu

Sávot váltott a BMW-s az M1-M7-esen, a vétlen autós a betonterelőkön csattant - videó

vg.hu

Ausztrália is elfogadja a Szputnyik V-t

szon.hu

Nagy bejelentést tett a polgármester: Nyíregyháza hamarosan történelmet írhat!

origo.hu

Démoni külsejű lényt fotóztak egy fán

origo.hu

Ettől rettegnek az amerikai légitársaságok a koronavírus után

ripost.hu

Fehérbe borul az ország: kiderült, melyik nap éri el hazánkat a havazás

metropol.hu

Elfogták a késelőt, aki a XVI. kerületben szúrt szíven egy nyomába eredő férfit

borsonline.hu

„Azt sem tudja, merre van arccal előre” - Sebestyén Balázs elmondta a véleményét Kulcsár Edináról

origo.hu

Alexander Skarsgard magyarul esküszik bosszút apja gyilkosa ellen - videó