A gasztronómia szerelmesei számára online tésztakurzust indított egy olasz nagyi

A gasztronómia szerelmesei számára online tésztakurzust indított egy olasz nagyi

tészta
PUBLIKÁLÁS: 2020. március 26. 15:00
Bors

Amikor az olaszokra gondolunk, bizonyára a legtöbbünknél az ínycsiklandó tésztás ételkülönlegességek gondolata ugrik be. Nem véletlen: a világon a leginkább kedvelt ételek közé tartozik a pizza, a lasagne, a carbonara- és a bolognai spagetti is.

A koronavírus miatti otthoni karantén sokunkat ösztönzi a főzőcskézésre, egyes humoros kijelentések szerint ez az időszak rengeteg emberből nevel majd kiváló szakácsot. Ennek nyomán indított online kurzust egy Nonna Nerina nevű olasz nagymama – természetesen unokái segítségével.

"Otthoni tésztakészítés Nagymamával" című néhány órás műsora alatt háromféle tészta elkészítése sajátítható el Nerinától, akinek először nagyon furcsa volt a videdós oktatás.

– ­Egyórásra terveztük az előadást, de már első alkalommal kettő lett belőle, ezalatt a nézők végig jól szórakoztak a nagyival. Sosem áll le, folyamatosan csinálja, és úgy tűnik, ez kell az embereknek: arra vágynak a nézőink, hogy egy olasz nagymama felfordulást okozzon a konyhában, miközben tanít is. A tészta elkészítése során ugyanis nem csak az összetevők létfontosságúak, a gyúrási technika számít igazán. Ezt olyasmi, amit csak egy nagymama tud jól elmagyarázni – nyilatkozta Nerna unokája.

A 84 éves nagyi a hét minden napján megtartja a kurzust – minden alkalommal más-más tésztát készít – természetesen mindegyikhez egy receptet is passzint, végül egy teljesértékű főétel készül. Egy kétórás kurzus ára 50 dollár, vagyis közel 17 ezer forint, ami borsosnak tűnhet, ám a visszajelzések alapján valódi profi tésztakurzus részeseivé válhat minden résztvevő.

Ha ingyen praktikára vágyik

Egy brit háziasszony szintén az otthoni karantén alatt ötletelt a tésztakészítéssel kapcsolatban, aminek eredménye egy mindössze három összetevőből álló recept, és tésztakészítő gép nélküli tagliatelle elkészítése lett. Szerencsére ő ingyen osztotta meg a világgal tapasztalatait.

Liszt
Tojás

– ezek az összetevői a házi tagliatelle tésztának, melyet kinyújtása után pizzavágóval épp olyan eredményesen fel lehet csíkozni, mintha azt egy tésztakészítőgéppel tették volna.

(via, via)

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.