Aktuális

30 évig azt sem tudta, ki a családja, most a koronavírus miatt kapta vissza a szeretteit az amnéziás férfi

Bors

2020. március 17. kedd 14:00

A járványról nézett egy híradást a tévében, amikor valahogy minden a helyére került. Végre újra emlékezett a családjára, a szeretteire, és arra is, hogy ki ő valójában.

Már-már filmbe illő történetről számolt be a nemzetközi sajtó ázsiai hírek alapján a minap. Egy férfinak 30 évig fogalma sem volt arról, hogy ki is ő és ki a családja - a koronavírus pusztítása közepette azonban meglelte az emlékeit.

Zhu Jiaming mindössze 27 éves volt, amikor elhagyta a kínai Kujcso tartományban lévő otthonát, hogy egy másik tartományban, Fucsienben dolgozzon építkezéseken. Az ázsiai országban bevett gyakorlat, hogy a szegényebbek hosszú időre a családjuktól és az otthonuktól távol vállalnak munkát, így mindebben nincs is semmi különös. Jiamingot azonban munka közben súlyos baleset érte, ami miatt amnéziás lett. Emellett a személyi iratai is elvesztek, így sem a férfi, sem a hatóságok nem tudták pontosan, ki is ő. Mindez 1990-ben, azaz kerek harminc évvel ezelőtt történt.

Az emlékei nélkül élő férfit egy család befogadta - máskülönben ugyanis az utcára került volna. Zhu Jiaming hiába próbálta visszaidézni a baleset előtti időket, nagyon sokáig semmivel sem jutott közelebb a saját múltjához. Az őt befogadó család (természetesen vele együtt) 2015-ben egy másik tartományba költözött. Az amnéziás férfinak először ekkor kezdtek felszínre törni az első emlékfoszlányok, ám az igazi áttörés idén, egy hónappal ezelőtt történt - számolt be az esetről az Oddity Central.

Épp egy híradást mutattak a tévében a koronavírus terjedéséről Zhu Jiaming szülővárosában - a képsorok pedig egyik pillanatról a másikra visszahozták a harminc éve, a baleset következtében eltűnt emlékeket. A férfi azonnal felkereste a hatóságokat, akik segítettek is neki felvenni a kapcsolatot a még élő rokonaival. Noha édesapja 18 éve elhunyt, 83 éves édesanyja, valamint négy testvére még a mai napig él. Ők könnyek közt fogadták az örömteli hírt: három évtizede halottnak hitt szerettük visszatért hozzájuk.

"Azt hittem, soha nem látlak többé. Annyira örülök, hogy itt vagy" - mondta Zhu édesanyja, amikor a férfi első alkalommal, videótelefon-hívással felvette vele a kapcsolatot. 

További cikkek

Diagnózis

„Soha nem fog meggyógyulni” – Sokkoló diagnózist közöltek a 3 hetes kisfiú anyukájával

kávé

Kapszulás kávékat vizsgáltak, szörnyű dolog derült ki róluk

Ez is érdekelhet

origo.hu

Becsüljük meg, mert ilyen vad kisautó aligha lesz többet

borsonline.hu

Kiadták a riasztást: Ezeket a megyéket borítja be mindjárt a hó

life.hu

Megszületett az egykori megasztáros énekesnő kisbabája: fotót is tett közzé a csöppségről

hirtv.hu

Nincs pénz tömegközlekedésre, de luxusbusz szállítja Miskolc polgármesterét

vaol.hu

A jegyváltástól a pontatlanságig – Sok kritika éri az új szombathelyi szolgáltatót

origo.hu

Megtalálták az okát, hogy miért nem nőnek az égig a fák

nemzetisport.hu

Vb 2022: Szalah vagy Mané biztosan kihagyja az idei világbajnokságot

origo.hu

Budapesten megnyílt a világ egyik legjobban várt új épülete, a Magyar Zene Háza

mandiner.hu

Spanyol és holland vadászgépek veszik át Bulgária légtere egy részének ellenőrzését

borsonline.hu

Kapszulás kávékat vizsgáltak, szörnyű dolog derült ki róluk

nemzetisport.hu

Kézi Eb: „Hogy mennyi védésem volt!?” – a holland nyerőembernek el kellett kéredzkednie a munkából

origo.hu

Vidám fazon és 5 literes fogyasztás: teszten a magyarok egyik új kedvence