Aktuális

Super Bowl - Magyar haverja van a döntő legjobbjának

K. D.

2020. február 3. hétfő 20:48

Minden úgy történt az amerikaifoci döntőjében, ahogy az az amerikai álomról szóló hőskölteményhez illik: volt izgalom, őrület, show, kerek évforduló, rekord, és mindez szirupus giccspartiba csomagolva.

Forrás: Reuters

Ez az egész Super Bowl olyan, mint egy tökéletesen megkomponált hollywoodi film, minden a végletekig megrendezett, ahol bárki is nyer, történelmet ír, akárki lép fel a félidőben, az valamiért örökké emlékezetes marad. Esély sem volt másra: így történt most is.

A Kansas City Chiefs egy utolsó negyedes őrült hajrával, 20-10-ről fordítva 31-20-ra nyert. A gárda kereken ötven éve győzött legutóbb, eddig először és utoljára.

Az edző, Andy Reid hu­szonkét év edzősködés után ért a csúcsra, és a gárda 24 éves irányítóját, Patrick Mahomest választották a döntő legjobb játékosának.

Sokak szerint legalább ennyire megérdemelte volna más, például a futó, Damien Williams, aki két touchdownt (hatpontos akciót) hozott össze, de akkor nem lehetett volna harsogni, hogy Mahomes Dan Marino 1984-es MVP-címe óta a legfiatalabb, akit a legértékesebb játékosnak választanak, meg páratlan a pályafutása, az első három NFL-es idényében neki összejön az alapszakasz legjobbja cím (2018) mellé a nagydöntőé, meg ugye, a Super Bowl-diadal. 

Európai szemmel nézve eléggé furcsa, hogy a győztesnek járó Vince Lombardi-díjat mégsem ő vehette át, hanem a klubtulaj. Clark Hunt és agyonbotoxolt anyukája úgy csinált, mintha bármi köze is lett volna a sikerhez, leszámítva persze, hogy ők állják az egész bagázs sokmilliós fizetését, de ettől az egésznek van egy olyasfajta utóérzete, mintha nemesi családjukat azért jutalmaznák Rómában, mert gladiátoraik a legtöbb skalpot gyűjtötték be az arénákban.

Mindegy, szerencsére nem sokáig sütkéreztek a rivaldában, inkább Mahomesékra volt kíváncsi mindenki, de a főszereplők csak annyit tudtak nyilatkozni: ez hihetetlen.

Noha nekünk leginkább az a felfoghatatlan, hogy amit showbiznisz terén ki lehet hozni egy meccsből, azt Amerikában duplán kihozzák.

Milliókat fizetett, hogy aludjon

Az est egyik legnagyobb sztárja nem egy játékos lett, hanem az
a szurkoló, aki kifizette a 2 millió forintos jegyet, hogy aztán a kezdés után (vélhetően a temérdek sör hatására) rögtön elaludjon. 

Az ismeretlenről készült felvételt 12 óra alatt 5 millióan látták. 

Rajong Sallóiért az MVP

A legértékesebb játékosnak megválasztott Patrick Mahomes nagy rajongója az európai focinak, és szenvedélyesen szurkol a város futballcsapatának, a Sporting Kansas Citynek.

A gárda erőssége Sallói Dániel, és a két sportoló jó viszonyt ápol: 2018-ban Mahomes Twitter-oldalán méltatta a magyar csatárt, akit „fenevadnak” nevezett, míg a 23 éves focista a nagydöntő előtt kívánt sok sikert az irányítónak. 

Brady reklámban jelentette be: folytatja

A félidőben egy félperces hirdetésért kétmilliárd forintot kértek el. A gigacégek nagy pillanata volt ez.

A legviccesebb: a Jeep autómárka egy kultikus filmhez, az Idétlen időkig-hez nyúlt vissza, ahol a főszereplő, Bill Murray éli át újra és újra ugyanazt a napot, ezúttal azonban egy luxusterepjáróban.

A legmeghatóbb: egy ismeretlen idős ember a Google Asszisztens segítségével igyekszik feleleveníteni közös emlékeit, amelyeket elhunyt feleségével élt át. 

A legnagyobb show: zeneileg és látványilag a félidei show-t is túlszárnyalta a Pepsi reklámja, amelyben Missy Elliot egy Rolling Stones-slágert adott elő.

 A legnagyobb bejelentés: a 42 éves, hatszoros Super Bowl-győztes Tom Brady az USA egyik legnagyobb netes tévéközvetítő cége, a Hulu reklámjában jelezte, hogy nem vonul vissza, meghosszabbítja szerződését a New England Patriotsszal.

További cikkek

Gyász

Édesanyja karjai között hunyt el az újszülött kislány

Horror

Gyomorforgató, mi került elő a férfi fagyasztójából, még a rendőrök is rosszul lettek

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: 24 év után jutottak ki, pont nélkül zártak – lemondott a kapitány

ripost.hu

Fehérbe borul az ország: kiderült, melyik nap éri el hazánkat a havazás

magyarnemzet.hu

Rendszerszintű gazdasági visszaélések történtek a kommunizmusban

kemma.hu

Exatlon - Váratlan helyről kapott üzenetet a megtört Esztergályos Patrik

origo.hu

Megleltek egy 4500 éves, látványos és elveszettnek hitt úthálózatot

nemzetisport.hu

MU: Ha Martial hazudik, végleg meg kell szabadulni tőle – Ferdinand

origo.hu

Új fővárost szavaztak meg egy 273 milliós országnak

astronet.hu

Heti angyalhoroszkóp: az égiek választ adnak a kérdéseinkre

borsonline.hu

Késelés a XVI. kerületben: Felesége előtt csuklott össze a szíven szúrt családapa

nemzetisport.hu

Videó: nemek közti MMA-meccset rendeztek, kitört a káosz

origo.hu

Az egész világon példátlan újítást vezettek be az Audi győri üzemében