Porcukorból emelt bazilikát a cukrász

Porcukorból emelt bazilikát a cukrász

cukrász
PUBLIKÁLÁS: 2020. február 11. 12:30
Por­cukorból és zselatinból készítette el az egri bazilika és a lí­ceum makettjét Hanuszik László cukrász.
Kóré Károly

A mester a szülővárosa előtt szeretett volna tisztelegni a gesztusával, mert úgy gondolja, a turisták körében is népszerű megyeszékhely bővelkedik a látnivalókban.

Ez nekem csak hobbi, az igazi hivatásom a cukrászat és a tanítás – mondta a Borsnak László, és elárulta: 58 éves fejjel már versenyekre sem szeretne menni alkotásaival, bár a fiatalokat rendszeresen elkíséri.

– Ez egy nagyon szép szakma – mosolygott a cukrász, majd hozzátette: az eredményes munkához fontosak a megfelelő ismeretek.

– A porcukor és a zselatin együttese könnyen köt. Mivel utóbbit állati csontokból nyerik, a massza a megkeményedés után is a csontra emlékeztet keménységben, de úgy törik, akár a porcelán.

Amennyiben nem éri víz azokat, a makettjeim akár száz évig is megmaradnak – nevetett a tanárember.     

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.