Aktuális

Máig nem tudni, hány áldozata volt a Fekete Angyalnak

B. B.

2020. február 1. szombat 20:00

A leghíresebb kórházi sorozatgyilkosság hazánkban a mai napig F. Tímea, azaz ismertebb nevén a Fekete Angyal nevéhez köthető. Bár az ápolót végül szándékos emberöléssel nem tudták meggyanúsítani, úgy tudni, akár nyolc beteg halála is hozzá köthető.

Ma már elvonultan, civil foglalkozást űzve él az egykori ápolónő, F. Tímea, aki a kétezres évek elején felforgatta az egészségügyi világot, amikor kiderült: több idős rákbeteget is morfiumos injekcióval segíthetett a túlvilágra.

Furcsa, de jó munkaerő

Már fiatalon közel érezte magát az egészségügyhöz, így nem csoda, hogy szakközépiskola után azonnal nővérként helyezkedett el, 1994-ben kezdett a Nyírő Gyula Kórházban. A munkatársai mind tisztelték terhelhetősége és elkötelezettsége miatt, bár tudták róla, hogy nehezen barátkozik, olykor lódít is. Azonban munkáját teljes erőbedobással végezte, így elnézték neki a furcsaságait. A gondok 1999-ben kezdődtek, amikor kiderült: több nővér is az orvos tudta nélkül adhat be injekciókat. Válságtanácsot hívtak össze, és szigorították a körülményeket, így bukhatott le végül a Fekete Angyal.

Visszavonta a vallomását

Tímea úgy került a képbe, hogy az egyik nővér 2001-ben azt állította: látta, amint egy súlyos rákbetegnek injekciót fecskendez be. Az igazgató azonnal feljelentést tett, ezután pedig kamerákat szereltek fel. Bár ezekkel sem sikerült lebuktatni, mégis őrizetbe vették pár héttel később. Ekkor több, sokszor egymásnak ellentmondó vallomást tett, és végül nyolc olyan halálesetet jelölt meg, amelyek – elmondása szerint – biztosan az ő injekcióitól következtek be.

Kihangsúlyozta: nem ölni akart, csupán enyhíteni a betegek szenvedését. Ezt a vallomását később visszavonta, és közölte, csak kitalálta a történetet.

Szabadulás után új élet

Végül egy évvel később több emberen elkövetett emberölés kísérlete, és foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt fogták perbe. Ekkor a gyilkosságot már nem tudták rábizonyítani, mivel azt csak az őt feldobó ápolónő és a saját vallomása alapján tehették volna meg, Tímea azonban többször bizonyíthatóan hamis vallomást tett, olyat is bevallott, amit garantáltan nem követhetett el. Más bizonyítékot pedig nem találtak. Végül 9, majd később, súlyosbítva 11 év börtönre ítélték.

Bent példaértékűen viselkedett, többször kitüntették, mígnem 2009-ben szabadult. Azóta elvonultan él, műkörmösként dolgozik. A mai napig nem tudni, valójában hány ember halála köthető a nevéhez, csak annyi, hogy a szám a nulla és a negyven között lehet.    

További cikkek

Tragédia

Szívszaggató: egy 3 éves angyalarcú kislányt holtan találtak az ágyában

NASA

Döbbenetes felfedezést tett a NASA: Ez derült ki a Halálcsillag mélyéről

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

Az első éjszaka a legnehezebb – sztárfutballisták a rács mögött

metropol.hu

Káprázatos szépség: 13 évesen kezdett őszülni Juhász Anna, az erdélyi aranyhaj – Fotók!

life.hu

Ez a hatóanyag gyorsítja a koronavírusból való felépülést: gyógyszertárakban vény nélkül kapható

mandiner.hu

Orosz kivonulást követel a Litván Nagyfejedelemség területéről egy litván politikus

kemma.hu

10 nap egészséget kapott Lilla: a tatabányai kislányért megmozdult a CsodaCsoport

origo.hu

Húsz év után először láttak újra „varázsnyulat”

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: óriási fordítás, a svédek drámai hajrával elődöntősök

vg.hu

Már tesztelik a Pfizer omikron elleni oltását, de csak az 55 év alattiaknak ajánlják

mandiner.hu

Oroszország harckészültségi ellenőrzésekbe kezdett

life.hu

Ez a tünet biztosabb jele az omikronnak, mint a pozitív teszt

nemzetisport.hu

NBA: 16 239 meccsre egy ilyen csoda jutott; most újra – videó!

origo.hu

Meghozta az autós futár a rendelést, meglátta a lépcsőt, a következő jelenet eszméletlen volt