Aktuális

Konyhasóval fürdik Eke Angéla

Bors, K. K.

2020. február 13. csütörtök 11:30

A színésznő jó pár éve elhagyta már a tisztálkodásnál a tusfürdőt és a szappant, helyette konyhasóval mosakszik. Szerinte ez nem csak gazdaságos és környezetbarát, de még a bőrének is kifejezetten jót tesz.

Forrás: DFP

Eke Angéla több éve igyekszik környezettudatosan,  takarékosan élni, így történt az is, hogy sem tusfürdőt, sem pedig szappant nem használ.

– Pár éve fedeztem fel, hogy konyhasóval fürdeni mennyire egyszerű, de hatékony megoldás. Leradírozza az elhalt hámréteget és puhává varázsolja a bőrömet vegyi adalékanyagok nélkül. Sokszor érdemes visszanyúlnunk a régi egyszerű megoldásokhoz, mert gyakran azok működnek a legjobban, miközben önmagunkat és a környezetünket sem szennyezzük vele – hangsúlyozta a Borsnak Eke Angéla, aki a szépségápolási termékek vásárlásánál több szempontot vesz figyelembe.

Kiemelten ügyelek arra, hogy ne csupán vegán legyen, de egyértelműen fel legyen rajta tüntetve, hogy állatkísérletektől is mentes. Fontos, hogy minél kevesebb kemikáliát tartalmazzon, és a csomagolása is környezetbarát legyen. Talán az el­sődleges, amit már gyermekként megtanultam és a hétköznapokban is törekszem rá, hogy ne vásároljak fölöslegesen és ne pazaroljak.

Igyekszem kerülni a szupermarketeket, és termelői piacon beszerezni a szükséges alapanyagokat. Ott hétvégén bevásárolok, és abból főzök a hét folyamán. Minden felhalmozódó mellékterméknek igyekeztem új funkciót találni. Például szörpösüveget használok kulacsként, vagy élelmiszert tárolok a hozzám kerülő üvegekben.

Szelektíven gyűjtöm a szemetet, és a bolti termékeknél lebomló csomagolást választok. A víztakarékos zuhanyfejnek köszönhetően csökkent a vízfelhasználásom is – fűzte hozzá a színésznô, akinek nemrégiben debütált első szóló előadása, Én, Iphigénia címmel.   

További cikkek

Tragédia

Döbbenetes részletek: Ezek voltak a koronavírusban meghalt humorista utolsó szavai

Tragédia

Drámai részletek derültek ki a Tatabányán, jég alatt talált Róbert halála kapcsán

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Csodálatos volt Budapesten játszani, elképesztő az aréna – Sagosen

ripost.hu

Megunta a titkolózást: Bevallotta, kit szeret Tóth Dávid exe

vg.hu

Már egy ideje terjedt a koronavírus, mire észrevettük

kemma.hu

Eltűnt tanár holttestét találták meg a síkvölgyi tóban

vg.hu

Ezt a kávét ne fogyassza, visszahívta a gyártó

sport.mandiner.hu

Dánia ráfizetett a „sunnyogásra”: Svédország-Spanyolország lesz az Eb- döntőben!

borsonline.hu

Bikiniben pózolt Juli, véletlenül kilátszódott a micsodájának a széle

origo.hu

Szenzáció a kézi Eb-n: kiesett a világbajnok

origo.hu

Riasztott az Aldi, fémdarabok lehetnek ebben a kávéban