Aktuális

A Bors utánajárt: Kellemetlen, ha egy ismert ember régi telefonszámát kapjuk meg

Bors

2020. február 18. kedd 11:00

Sztárok vagy nem éppen népszerű emberek lecserélt telefonszámát is bárki megkaphatja, aki új előfizetést vagy feltöltőkártyás csomagot vásárol. Rengeteg humoros, de legalább annyi igen kínos történet is kerekedhet belőle, jogorvoslati lehetőség pedig nincs.

Forrás: shutterstock

Ha egy közeli hozzátartozó elhalálozik, az örökösök jogosultak eldönteni, mi legyen az előfizetése sorsra. Amennyiben nem tartanak rá igényt, a halotti anyakönyvi kivonat bemutatása után az előfizetést megszüntetik, ami a telefonszám felszabadításával is jár egyben. Ez azt jelenti, hogy általában hat hónapos parkoltatás után a hívószámot bármelyik új előfizető megkaphatja.

A Telenor ügyfélszolgálatának dolgozója a munkatársunkat úgy tájékoztatta, hogy ugyanez történik akkor is, ha valaki bármilyen okból a saját telefonszámát szeretné leadni. Erre a tapasztalatok szerint többek között akkor kerül sor, ha valakinek már túl sokan ismerik a hívószámát, és némi nyugalomra vágyik. Igen ám, de azzal már nem foglalkozik a rendszer, hogy az előbb említett túl sok ember nem feltétlenül értesül arról, hogy az általuk ismert számon már nem az ő barátjukat, esetleg haragosukat lehet elérni.

Ennek esett áldozatául egy idős férfi is, aki a Borsnak öntötte ki a lelkét:

– Évek óta nem hagynak békén Bochkor Gábor volt barátnői! Főleg, amióta köztudott, hogy szakított Várkonyi Andreával. Valamiért én kaptam meg az egyik előző telefonszámát, ezért állandóan nálam keresik a műsorvezetőt! Higgyék el, én már ennek a rádiósnak a neve hallatán sikítófrászt kapok! – mondta a Péterként bemutatkozó nyugdíjas.

Az ő története persze egyáltalán nem egyedi, igaz, ő lényegesen jobban járt, mint az a hölgy, akinek egyébként is igen féltékeny típusú ember a férje, de amióta a feleség megkapta egy prostituált egykori hívószámát, a kellemetlen esetek hirtelen megsokasodtak.

– Rendkívül kínosan éreztem magam, amikor megkaptam az első sms-t, amelyben egy pasas részletesen leírta, hogyan képzeli el az estéjét. A férjemmel lett is néhány heves beszélgetésem, mire végre elhitte, hogy én nem fogadok más urakat. A telefonszámot természetesen két hét után lecseréltem – magyarázta Ildikó, aki érthető okokból nem szerette volna, hogy az arcát megmutassuk.

Lényegesen bát­rabb az a férfi, aki egy feltételezhető bűnöző telefonszámát kapta meg a szolgáltatójától.

– Hónapokig fenyegető hívásokat és üzeneteket kaptam, mire az elődöm valamennyi haragosa megtudta, hogy az adott számon már csak engem érnek el. Nem vagyok ijedős, de egy idő után már nagyon untam a helyzetet. A zaklatások szerencsére már megszűntek – mesélte Zoltán.

A Telenor egyébként az ügyfélszolgálatos munkatárs tájékoztatása szerint díjmentesen lecseréli az ügyfelei hívószámát, ha zaklatásra hivatkozva kérik azt.

További cikkek

Horror

Sarlóval fejezték le a turistát a vakáción

Horror

Évekig őrizgette neje holttestét a feleséggyilkos rém

Ez is érdekelhet

likebalaton.hu

Grandiózus magyar filmfesztivál lesz idén is a Balatonnál

life.hu

Kapcsolódj ki Magyarország legjobb fürdőiben! - Tested és lelked is új erőre kap

magyarnemzet.hu

Márki-Zay évek óta szitokszóként használja a „fogyatékos” kifejezést

beol.hu

Kelemen Imre lett az év embere

origo.hu

Három Call of Duty még biztosan jön PlayStationre

nemzetisport.hu

Újpest: az UTE szerint a Kúria visszaállíttatja a címert, Duchatelet még kivár

origo.hu

Rejtély az első thaiföldi kísértethajó eredete, az ország külső segítséget kért

origo.hu

Az utas kinyitotta egy furgon ajtaját a Széna téren, ami ezután jött, az igazi szégyen - videó

magyarnemzet.hu

Mellbevágó tények derültek ki az SZFE korábbi működéséről

vg.hu

Veszélyben a cseh orvosok

origo.hu

Drónnal figyelték a forgalmat az egri rendőrök, alig hitték el, amit egy körforgalomnál láttak - videó