Aktuális

TOP7 megmagyarázhatatlan földi jelenség a vándorló kövektől az állatesőig

Bors

Létrehozva: 2020.01.12.

Vannak olyan különös dolgok, fények és természeti jelenségek, amikre még a tudósok sem tudnak magyarázatot adni. Egyes feltételezések szerint a legtöbbjük egy magasabb civilizáció hagyatéka, de vannak, amiket ősi boszorkányságnak hisznek. 

7.Kőgolyók

Costa Rica egyik szigetén jöttek létre hatalmas, különböző méretű kőgolyók. Azt feltételezik, hogy 1000 évvel ezelőtt faraghatták ki őket, de nem tudni, hogy mi célból. 2016-ban Boszniában is találtak egyet, aminek a súlya közel 30 tonna. Sokan úgy vélik, hogy egy másik civilizáció hagyhatta itt uralkodása után a Földön. 

* * *

6.Hessdalen-fények

Ezek az ismeretlen eredetű fények nappal és éjszaka is láthatóak a Hessdalen-völgy fölött. Ezek a fehéres-sárgás fénycsóvák a pár másodperctől akár egy órán át is láthatóak. Senki nem tud magyarázatot adni a jelenségre, 1981–1984-ig hetente akár 20 alkalommal is látni lehetett őket.

* * *

5.Boszorkánykör

A tudósok máig nem tudják megmagyarázni, hogy miként alakult ki egyes gombafajokban az, hogy tökéletes körben növekedjenek. Ezt legtöbbször erdőkben és tisztásokban lehet látni. A babonák szerint boszorkányok táncoltak esténként, és köréjük nőttek a gombák, aki belép a körbe, balszerencsés lesz. 

* * *

4.Tűzgolyók

Dél-Kelet-Ázsiában egy folyó fölött időről időre tűzgolyók lövellnek az égbe a vízből. A több mint 100 méteren keresztül látható jelenségre senki nem tud elfogadható magyarázatot adni. A tudósok szerint a folyóban lévő forró gázok törnek fel a felszínre. 

* * *

3.Vándorló kövek

Kaliforniában a Halál-völgyben napról napra vándorolnak a sziklák: egy vastag csíkot húznak maguk után, pontosan követhető az útvonaluk. A tudósok szerint éjszakánként vékony jégréteg borítja be a területet, és ez okozza a kövek vándorlását, de a sziklák a jégen sem mozognak maguktól. 

* * *

2.Búgás

Új-Mexikóban fedezték fel először 1990-ben az alacsony frekvenciájú, folyamatos búgást, amit a lakosság mindössze 2 százaléka hallott is. Egyesek szerint csak a depresszióra hajlamos emberek hallották, mások szerint a Föld akusztikája tréfálja meg az embereket. Mindenesetre tudományos magyarázat nincs még a zajra, viszont később már az Egyesült Államokban, Kanadában, Ausztráliában és az Egyesült Királyságban is hallották. 

* * *

1.Állati eső

Etiópiában fordult elő 2000 körül, hogy többször is eső helyett halak potyogtak az égből. A több ezer kopoltyús közül néhányan még az életükért küzdöttek, amikor földet értek. A tudósok egyetlen magyarázatot tudtak adni, mégpedig, hogy a tornádó felkapta a halakat a levegőbe, és a szárazföldön dobta le. Igen ám, de ezek a halak mindig csak egy fajból valóak voltak, nem összevissza, amit egy tornádó felszippanthat, amerre halad. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek