Aktuális

Tihamér, a kaktusz hoz szerencsét a női pólósoknak

Bors, K. D.

Létrehozva: 2020.01.14.

A magyar női vízilabda-válogatott mókamestere, Gurisatti Gréta nemcsak a hangulatról, hanem egy szúrós kabalakaktuszról is gondoskodik. A növény mindenhova elkíséri a pólósokat.

Forrás: Végh István

A horvátok magabiztos legyőzésével (25-6) kezdte meg az Eb-szereplést női pólócsapatunk. A lelátón különös élőlény is „szorított” a lányoknak. A nemzeti együttes szélsője és hangulatfelelőse, Gurisatti Gréta egy kaktusszal lepte meg társait.

A kü­lönös kabala mindenhova elkíséri az együttest, így természetesen a meccsekről sem maradhat le. A szakmai stáb vigyáz a növényre, amíg a csajok meccselnek.

Tihamérnak neveztük el a szobatársammal, Leimeter Dórival – mondta a Borsnak nevetve Gurisatti. – Ezt a kabaladolgot azért találtuk ki, hogy oldjuk kicsit a feszültséget, hiszen vannak olyan csapattársak, akiknek ez az első Európa-bajnokságuk. Mókás helyzet, ha egy kaktusz ül veled szemben a csapatmegbeszéléseken. Már arra is gondoltunk, hogy hivatalos akkreditációt szerzünk neki.

Tihamért egy szupermarketben vásárolták, és azért esett a választás a kaktuszra, mert kevés gondoskodást igényel.

Nem szerettük volna, ha elszárad a világbajnokság végére. Ezt a növényt csupán egyszer kell meglocsolnunk a két hét alatt – zárta a 23 éves szélső. Hétfőn a szlovákok ellen is szerencsét hozott Tihamér, a lányok 20-2-re nyertek.     

Magyarország - Törökország

Kedd, 19.00, Tv: M4 Sport

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek