Spóroljon az asztalon: így főzzön olcsón, egyszerűen finomat!

Spóroljon az asztalon: így főzzön olcsón, egyszerűen finomat!

konyha
PUBLIKÁLÁS: 2020. január 19. 13:00
A decemberi sütés-főzés után most a takarékosabb, gyorsabban elkészíthető ételek kerülnek terítékre, amik annak ellenére, hogy gazdaságosan elkészíthetőek, nagyon is finomak.
Bors

Leves

Sárgaborsó-krémleves csirkével és tejföllel

Elkészítési idő: 50 perc

Nehézség: * *

Hozzávalók (4 adag): 25 dkg szárított sárgaborsó * 20 dkg csirkemellfilé * 1 fej vöröshagyma * 1 gerezd fokhagyma * 20 dkg tejföl * 2 l csirkealaplé * 1 tk só * 1 kk bors * 5 ek olaj * 1 csokor petrezselyemzöld a tálaláshoz

Elkészítés: Az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd hozzákeverjük a zúzott fokhagymát és a borsot is. Beleszórjuk a kockára vágott csirkemellet, és kavargatva átpirítjuk. Hozzáöntjük a leöblített sárgaborsót, megsózzuk, felöntjük a csirkealaplével, és kis lángon, félig lefedve puhára főzzük. Amikor a sárgaborsó kezd szétesni, belekeverjük a tejfölt is. Petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.

TIPP: csirke nélkül is kiadós és finom

Főétel

Sült kolbász krumplipürével

Elkészítési idő: 35 perc

Nehézség: * * 

Hozzávalók (4 adag): 40 dkg sütni való kolbász * 50 dkg krumpli * 2,5 dkg vaj * 1 tk só

Elkészítés: A kolbászt egy tepsibe rakjuk, és 190 fokra előmelegített sütőben megsütjük. A kockára vágott krumplit sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, a vajjal és kevés főzőlével pürésítjük. Tálalás­kor a krumplit locsoljuk meg egy kis kolbászzsírral, és kínáljunk hozzá sava­nyúságot.

Vegetáriánus megoldás

Zöldségragu vörösbabbal, paradicsomszószban

Elkészítési idő: 35 perc

Nehézség: *

Hozzávalók (4 adag): 40 dkg vörösbabkonzerv * 50 dkg darabos paradicsomkonzerv * 30 dkg krumpli * 2 sárgarépa * 1 kaliforniai paprika * 1 kis fej vöröshagyma * 1 gerezd fokhagyma * 4 ek olaj * 1 tk só * ½ kk őrölt bors * 1 kk édes pirospaprika *1 kk oregánó

Elkészítés: Az apróra vágott hagymát az olajon megdinszteljük, majd rászórjuk a zúzott fokhagymát is. Hozzákeverjük a fűszereket, majd a kockára vágott krumplit és sárgarépát is. Megsózzuk, és beleöntjük a paradicsomszószt. Lefedve, lassú tűzön főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak. Belekeverjük a lecsöpögtetett vörösbabot és az apróra vágott kaliforniai paprikát, és öt perc alatt összemelegítjük a ragut. Frissen tálaljuk.

Desszert

Répatorta

Elkészítési idő: 90 perc

Nehézség: * * * 

Hozzávalók (12 szelet):

A tésztához: 30 dkg reszelt sárgarépa * 20 dkg liszt * 10 dkg darált dió * 20 dkg nádcukor * 4 tojás * 5 ek olívaolaj * 1 kk só * 2 tk sütőpor * 1 narancs leve és reszelt héja

A tetejére: 15 dkg fehér csoki * 5 dkg vaj * 10 dkg porcukor * 5 dkg vágott dió

Elkészítés: A tészta hozzávalót simára keverjük, majd egy kiolajozott tepsibe töltjük, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 10 perc után levesszük a hőt 160 fokra, és további 50 percig sütjük. Közben felolvasztjuk a fehér csokit, összekeverjük a puha vajjal és a porcukorral, feldaraboljuk a diót. A kész tésztát kihűtjük, és a tetejére simítjuk a fehér csokis mázt, majd megszórjuk vágott dióval.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.