Sárgaborsó-krémleves csirkével és tejföllel
Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: * *
Hozzávalók (4 adag): 25 dkg szárított sárgaborsó * 20 dkg csirkemellfilé * 1 fej vöröshagyma * 1 gerezd fokhagyma * 20 dkg tejföl * 2 l csirkealaplé * 1 tk só * 1 kk bors * 5 ek olaj * 1 csokor petrezselyemzöld a tálaláshoz
Elkészítés: Az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd hozzákeverjük a zúzott fokhagymát és a borsot is. Beleszórjuk a kockára vágott csirkemellet, és kavargatva átpirítjuk. Hozzáöntjük a leöblített sárgaborsót, megsózzuk, felöntjük a csirkealaplével, és kis lángon, félig lefedve puhára főzzük. Amikor a sárgaborsó kezd szétesni, belekeverjük a tejfölt is. Petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.
TIPP: csirke nélkül is kiadós és finom
Sült kolbász krumplipürével
Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: * *
Hozzávalók (4 adag): 40 dkg sütni való kolbász * 50 dkg krumpli * 2,5 dkg vaj * 1 tk só
Elkészítés: A kolbászt egy tepsibe rakjuk, és 190 fokra előmelegített sütőben megsütjük. A kockára vágott krumplit sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, a vajjal és kevés főzőlével pürésítjük. Tálaláskor a krumplit locsoljuk meg egy kis kolbászzsírral, és kínáljunk hozzá savanyúságot.
Zöldségragu vörösbabbal, paradicsomszószban
Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: *
Hozzávalók (4 adag): 40 dkg vörösbabkonzerv * 50 dkg darabos paradicsomkonzerv * 30 dkg krumpli * 2 sárgarépa * 1 kaliforniai paprika * 1 kis fej vöröshagyma * 1 gerezd fokhagyma * 4 ek olaj * 1 tk só * ½ kk őrölt bors * 1 kk édes pirospaprika *1 kk oregánó
Elkészítés: Az apróra vágott hagymát az olajon megdinszteljük, majd rászórjuk a zúzott fokhagymát is. Hozzákeverjük a fűszereket, majd a kockára vágott krumplit és sárgarépát is. Megsózzuk, és beleöntjük a paradicsomszószt. Lefedve, lassú tűzön főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak. Belekeverjük a lecsöpögtetett vörösbabot és az apróra vágott kaliforniai paprikát, és öt perc alatt összemelegítjük a ragut. Frissen tálaljuk.
Répatorta
Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: * * *
Hozzávalók (12 szelet):
A tésztához: 30 dkg reszelt sárgarépa * 20 dkg liszt * 10 dkg darált dió * 20 dkg nádcukor * 4 tojás * 5 ek olívaolaj * 1 kk só * 2 tk sütőpor * 1 narancs leve és reszelt héja
A tetejére: 15 dkg fehér csoki * 5 dkg vaj * 10 dkg porcukor * 5 dkg vágott dió
Elkészítés: A tészta hozzávalót simára keverjük, majd egy kiolajozott tepsibe töltjük, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 10 perc után levesszük a hőt 160 fokra, és további 50 percig sütjük. Közben felolvasztjuk a fehér csokit, összekeverjük a puha vajjal és a porcukorral, feldaraboljuk a diót. A kész tésztát kihűtjük, és a tetejére simítjuk a fehér csokis mázt, majd megszórjuk vágott dióval.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.