Aktuális

Skálás gyilkos - Haláláig börtönben tarthatják Benét

Bors

Létrehozva: 2020.01.20.

Országos felháborodást keltett, hogy a bünte­tés-végrehajtási bíró múlt héten nem jogerősen feltételesen szabadságra bocsátotta a többszörös rablógyilkos Bene Lászlót.

Forrás: Délmagyarország

Habár a börtönkörülmények mi­att megítélt kártala­nítás immár biztosítaná a lakhatását, még koránt sem biztos, hogy a skálás gyilkosként ismert férfi egyáltalán visszatérhet a társadalomba. 

A meghatározott idő letöltése után két évvel, aztán évente döntenek a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéről. Az ügy­véd kérheti, hogy rövidebb időközönként is vizsgálják meg a feltételeket, de új körülmény nélkül ezt mellőzhetik – magyarázta a Borsnak az ügytől független jogi szakértő, dr. Tran Dániel.

Ha a bíróság úgy ítéli meg, akár örökre elzárva tarthatják, de adott esetben negyven év múlva is szabadon engedhetik – tette hozzá.

A négy ember haláláért és számos rablásért felelős Benét 1994-ben ítélték életfogytig tartó börtönre, ami akkoriban 20 évet jelentett. Az elmúlt hat évben fél lábbal többször is kint érezhette ma­gát, de másodfokon végül mindig bent tartották.

Másfél éve pedig ő maga kérte, hogy ne engedjék ki, amíg a milliók meg nem érkeznek a számlájára. Ez a múlt hónapban megtörtént, így most joggal re­ménykedhet, hogy napokon belül megnyílik számára a börtön kapuja. A skálánál agyonlőtt egyetemista anyja és a lelőtt vadász édesapja nem hiszi, hogy Benét mostanság szabadon engedik.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek