Aktuális

Skálás gyilkos – A lelőtt egyetemista édesanyja: Egy fillér sem kell Benétől

Bors

Létrehozva: 2020.01.15.

Nemrég egy olyan férfit engedett el a bíróság, aki szabadulása után kivégezte saját gyerekeit. Az intő példák ellenére most a skálás gyilkos előtt nyitnák ki a börtön ajtaját.

Forrás: Bors

A büntetés-végrehajtási bíró tegnap feltételesen szabadlábra bocsátotta Bene Lászlót, de az ügyészség fellebbezett, így a skálás gyilkosként elhíresült férfi még nem hagyhatta el a Csillagbörtönt. A többszörös rablógyilkost életfogytig tartó börtönre ítélték, azzal, hogy legkorábban 20 év múlva szabadulhat feltételesen. 2014 májusában letöltötte a húsz évet, de az elfogása idején többször is kijelentette, hogy nincs lelkiismeret-furdalása, sőt élvezte, hogy társával élet-halál urai voltak – a többi között emiatt sem nyíltak meg számára a börtön kapui. Két évvel ezelőtti meghallgatásán kijelentette, hogy inkább maradna bent addig, amíg megérkezik a számlájára az a vélhetően több millió forint, amit a rossz fogvatartási körülmények miatt ítéltek meg neki.

A Szegedi Törvényszék tegnapi közleménye szerint Bene elzárása jelentős része alatt a bv-intézet rendjét betartotta, kifogástalan magatartást tanúsított. Időközben szakmát szerzett, szabadulása után munkáltatása biztosított, s a megbánását is kifejezte. Ki­emelték: a jogerősen megítélt kártalanítás összege fedezi a lakhatását, a sértett hozzátartozói részére pedig önként kártérítést fizet.

– Az összeget tavaly decemberben kapta meg, és időközben a szociálismunkás-tanfolyamot is sikeresen befejezte, így természetesen már örömmel kezdene új életet a társadalomban – nyilatkozta a Borsnak a férfi védője, dr. Soltészné dr. Nagy Katalin.

Az elhunyt egyetemista 81 éves édesanyja munkatársunktól értesült a tegnapi fejleményekről.

– Egy fillér sem kell a fiam gyilkosától. Ha esetleg átutalna az alapítványunknak, azonnal visszaküldeném az összeget – szögezte le Sádt Edéné Zsuzsa. – Lehet, hogy a pénzével most úgy érzi, övé a világ, de ez biztosan gyorsan elfogy, nem tud majd megélni. Engem a másik két gyermekem és az unokáim tartanak életben, a férjemet 2011-ben el­vesztettem, infarktus vitte el. Az ő halála is Bene László lelkén szárad – mondta Zsuzsa.  

Négy emberrel végeztek

Mint ismert, Bene László társával, Donászi Aladárral öt év alatt negyvenmillió forintot rabolt és négy emberrel végzett. A Skála pénzszállító autóját 1992-ben közösen rabolták ki, miközben az egyetemista kocsikísérőt, Sádt Győzőt megölték. Abban az évben lőgyakorlatot tartottak, ahol megzavarta őket két vadász, őket sem hagyták életben. Végül két évvel később kattant rajtuk a bilincs, Bene társa 2001-ben öngyilkos lett a rácsok mögött.
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek