Aktuális

Kötelező olvasmány lehet a Süsü, a sárkány  

R. K.

Létrehozva: 2020.01.11.

Változik a Nemzeti Alaptanterv, amiben a hírek szerint Csukás István is szerepet kap. Olyan művek válhatnak az alsósok számára kötelezővé, mint a Süsü, a sárkány, a Pom-pom, vagy éppen a Mirr-murr.

Hamarosan megjelenik a legújabb Nemzeti Alaptanterv, amely alapos ráncfelvarráson fog átesni – értesült a Magyar Nemzet. Talán a többség számára a legkedvesebb hír az, hogy Csukás István író munkássága is bekerül a tananyagba, az alsós diákok pedig vélhetően olyan művei közül válogathatnak majd kötelező gyanánt, mint a Süsü, a sárkány, a Pom-pom, vagy éppen a Mirr-murr.

Természetesen a hírnek maga Csukás is rendkívül örül.

– Voltak egyeztetések, de megmondom őszintén, nem számítottam rá, hogy az én műveimet is tanítani fogják a gyerekeknek – mondta a Borsnak a 83 éves író. – Ez számomra egy még nem hivatalos ajándék, kissé a hallhatatlanság jele is, hiszen olyan nagy becsben tartott írók közé kerül a nevem, mint Petőfi, vagy éppen Móricz. Úgy érzem, hogy a műveim minden korosztálynak szólnak. Szerencsére a gyerekek szeretik ezeket, és már eddig is olvasták őket, hiszen könnyen fogyaszthatóak. Fontos, hogy olvassanak a fiatalok, egy jó derűs, vidám könyvet pedig szerintem bármikor szívesen a kezükbe vesznek – tette hozzá Csukás. Na, és mi a helyzet Süsüvel, a sárkánnyal?

– Érdekes, mert Süsü először a tévében, bábfilmként szerepelt, csak utána született belőle könyv. Fontos üzenete van: ne ítéljünk a külső alapján, hiszen a belső értékek ugyanolyan fontosak. Süsü is egy tűzokádó sárkány, mégis rendkívül kedves lelke van – vélekedett az író.

Agatha Christie is az új listán

A Nemzeti Alaptantervben a tervek szerint a korábbinál hangsúlyosabban fog megjelenni Wass Albert és Szabó Magda munkássága. Csukás István mellett Her­czeg Ferenc is bekerül, továbbá az angol krimiszerző, Agatha Christie is helyet fog kapni ajánlott irodalomként a korszerűsített alaptantervben.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek