Aktuális

Karácsonyék hagyják lepusztulni a felújított Vörösmarty teret

Bors

Létrehozva: 2020.01.30.

Kosz és mocsok uralkodik az alig négy hónapja felújított Vörösmarty téren. Még ma is látszanak a karácsonyi vásár nyomai: olajfoltok, a teherautókat segítő széthagyott farönkök, összetört márványlapok csúfítják a főváros egyik leglátogatottabb terét.

Forrás: Bors

Az V. kerületi önkormányzat és kormány rengeteg pénzből felújította a Vörösmarty és a Podmaniczky teret, amit aztán az új, Karácsony-féle fővárosi vezetés vett az „uralma” alá. Elkeserítő és botrányos, hogy ilyen kis idő alatt hagyták tönkremenni a főváros két fontos terét.

Összeroppant a burkolat

Szomorú végigsétálni a szebb napokat látott Vörösmarty téren, ahol letört kövek, mocskos szemetesek, kiszakadt vezetékek és a burkolatba ivódott olajfoltok látványa tárul a sétálók szeme elé. Nem csak a turisták rökönyödnek meg a látottakon, hanem az V. kerületi lakosok is, hiszen az ő pénzükből lett gyönyörűen felújítva mindaz, amit most Karácsony Gergelyék hagynak tönkremenni. Nagy károkat okozott a Fővárosi Önkormányzat által szervezett, de teljesen kontrollálatlan karácsonyi vásár, hiszen az árusok azt csináltak, amihez kedvük volt. Több helyen megereszkedett, volt, ahol össze is tört a szép új díszburkolat, mert senki sem vette figyelembe a súlykorlátokat. Ez nem csak esztétikai hiba, súlyos és maradandó sérüléseket okozott a vadonatúj burkolaton. A pecsenyesütőket sem ellenőrizte senki, így több helyen a kiömlött olajfoltok még mindig látszanak, beleivódtak a díszburkolatba. 

Széttörték a márványt

A felújítás során arról is döntöttek, hogy a felújított Vörösmarty téren kizárólag a térhez méltó rendezvényeket tartanak majd. A Fővárosi Önkormányzat azonban október 31-én magához vette a tér használati jogát, és bebizonyította, hogy képtelenek kézben tartani a helyzetet és a rendezvényeket. A karácsonyi vásárt igénytelen bódék sora jellemezte és a felügyelet hiánya miatt hamar feltűnően koszos és elhanyagolt lett szinte az egész rendezvény. Az azonban még megdöbbentőbb, hogy három héttel a rendezvény után még mindig kosz uralkodik a Vörösmarty téren, ahol egyelőre nem látni dolgozó munkásokat. Több járókelővel is beszéltünk, akik szerint méltatlan körülmények uralkodnak a téren.

– Voltam kint a karácsonyi vásáron, akkor nem vettem észre az itteni állapotokat a sötétben és a tömegben. Most megdöbbenve tapasztalom, hogy eléggé elhanyagolt, ahhoz képest, hogy nemrég lett felújítva. A burkolat több helyen veszélyes, nem mondanám, hogy turistacsalogató most a tér. A fôváros vezetésének jobban oda kellene figyelni, mert most eléggé koszos a Vörösmarty tér – mondta felháborodva a Borsnak Csóri Diána.

Aggasztó látvány

Nem csak a karácsonyi vásár után maradt mocsok, a szilveszteri buliról több pezsgős dugó is árulkodik, melyek a burkolat közé szorulva várják, hogy kiszabadítsák őket, de erre eddig nem került sor. Bár már hetek teltek el a karácsonyi vásár és szilveszter óta, az igazi nagytakarítás még mindig várat magára. Emellett a járókelők szerint az is nagy szégyen, hogy Budapest egyik legszebb, leglátogatottabb terét mindenhol galambürülék borítja. Szerintük tűrhetetlen a mostani állapot.

A Podmaniczky teret is piszok rondítja

A Podmaniczky teret szintén az V. kerület újította fel kormányzati segítséggel. Ennek a térnek is túlnyomórészt a Fővárosi Önkormányzat a tulajdonosa és a kezelője, így most úgy tűnik, hasonló sorsra jut, mint a Vörösmarty tér. A Podmaniczky tér hasonlóan lepusztult és piszkos. Itt is letört kövek, oszlopok és lógó vezetékek árulkodnak az ellenőrzés hiányáról.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek