Acai bogyó – a téli immunerősítő

Acai bogyó – a téli immunerősítő

egészség
PUBLIKÁLÁS: 2020. január 26. 15:00
Bors

A dél-amerikai esőerdőkben élő acai pálma gyümölcse leginkább a szőlőre hasonlít. Húsa és héja tele van értékes vitaminokkal, ásványi anyagokkal, antioxidánsokkal, rostokkal és egészséges zsírokkal.

Gyógyhatásai: kiváló antioxidáns-forrás, növeli az erőnlétet, erősíti az immunrendszert, védi a szervezetet a stressz okozta nyomástól. Se­gíti a fogyást, magas rosttartalma javítja az anyagcserét, méregteleníti a szervezetet. Alacsony a cukortartalma és a glikémiás indexe, de kiválóan laktat. Omega–3 zsírsava javítja a keringést, védi a szívet, csökkenti a szívbetegségek kialakulásának esélyét, jó hatással van a koleszterin- és a vércukorszintre. Javítja a memóriát és az agyi funkciókat. Gyulladáscsökkentő hatása segíti a krónikus betegségek leküzdését, amelyeket gyulladás okoz.

Tipp: sportolás előtt is ajánlott acait rágcsálni, inni, mert energiát ad. Rendszeres fogyasztása jót tesz a csontoknak, segíti az idegrendszer egészséges mű­ködését és a nyugodt alvást. Védi a bőr egészségét, öregedésgátló és sejtregeneráló, megelőzheti a pattanások, mitesszerek kialakulását. Az egyik legjobb afrodiziá­kum, jó hatással van a közérzetre, valamint a szexuális teljesítményre is.

Bármilyen napszakban fo­gyaszthatjuk, de leginkább reg­gel javasolt, mert a napi vitamin- és tápanyagszükséglet nagy részét fedezi. Kapható fagyasztva, aszalt, porított és ital formában. Tehetjük süteményekbe, zabkásába, gyümölcssalátába. Smoothie-k, turmixok gyümölcslevesek alapanyaga is lehet.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.