Aktuális

Veronai busztragédia – Kereszteket állítottak a sofőr háza elé

Bors

2019. december 27. péntek 04:10

Karácsony első napján az áldozatok hozzátartozói megjelentek a veronai halálbusz életben maradt sofőrjének házánál. Az elhunytak emlékére fakereszteket helyeztek oda, az akciót a Facebookon közvetítették.

Egy hónap híján három év telt el azóta, hogy a Szinyei Merse Pál Gimnázium által szervezett sítáborból hazavezető úton a gyerekeket és hozzátartozóikat szállító busz egy hídpillérbe csapódott az olasz autópályán Verona közelében. A tragédiában tizenheten veszítették életüket. Most, karácsony első napján két hozzátartozó úgy döntött, elmegy az életben maradt magyar sofőr házához, hogy ott az elhunytakat jelképező tizennyolc keresztet – az októberben elhunyt hős tornatanár, Vígh György emlékére is – helyezzen el. Ezt a Facebookon élőben közvetítették, várva, hogy a sofőr megjelenjen.

– Azért jöttünk el ide, hogy a 18 áldozat emlékét elhozzuk a karácsonyfája alá ennek az embernek. Az ő karácsonya se teljen könnyebben, mint az áldozatok hozzátartozóinak – mondta az élő videóban a balesetben az unokahúgát elvesztô Szendrei Endre.

Bár a magyar sofőr életben maradt a balesetben, hosszú rehabilitáció várt rá és kétséget kizá­róan nem sikerült bizonyítani, hogy a buszt valóban ő vezette volna. Ahogy azt márciusban a Bors elsőként megírta, a sofőr ügyvédei egy olyan orvosi szakvéleményt adtak be az olasz bíróságon, ami arról szól, hogy a járművet a sérülései alapján nem V. János, hanem a váltótársa, K. Zoltán vezette.

A megmozduláson az elhunyt sofőr megözvegyült felesége is részt vett. K. Zoltánné azt mondta, csúnya dolog, hogy a 25 éves ismeretség ellenére V. János  részvétet sem nyilvánított feléjük. A helyszínen rendőrök is megjelentek egy idő után.

Az egyetlen gyermekét elvesztő Krizsány László a Borsnak elmondta: 4–5 órát várakozhattak, a sofőrrel nem találkoztak. Hozzátette: legfőbb céljuk, hogy a hasonló tragédiákat elkerülve törvénymódosítást érjenek el.

A rendhagyó akcióra sokan reagáltak a Facebookon, sokan egyetértettek vele, ám volt, aki szerint a karácsonyi időpont nem volt szerencsés, más valaki pedig megkérdezte, kinek van joga ítélkezni, míg egy eljárás tart.

További cikkek

Horror

Sarlóval fejezték le a turistát a vakáción

Horror

Évekig őrizgette neje holttestét a feleséggyilkos rém

Ez is érdekelhet

ripost.hu

Leleplező videó, kitálalt a prosti Hadházy Ákosról

ripost.hu

Ezüsthajnak becézik: már 13 évesen őszült az erdélyi "csodalány"

origo.hu

Különleges kivilágítást kapott a Sydney Operaház - képek

vaol.hu

Megszűnik a beoltatlan emberek zárlata Ausztriában

origo.hu

Húsz év után először láttak újra „varázsnyulat”

nemzetisport.hu

Női kézi: hosszabbított norvég válogatott kapusával az ETO

origo.hu

Ezt kell tudni a 25 év alattiak adókedvezményének érvényesítéséről

vg.hu

Veszélyben a cseh orvosok

ripost.hu

Zacher Gábor kitálalt, így hat az omikron az oltottakra

metropol.hu

Szörnyű hír érkezett, öngyilkos lett az ismert színész

origo.hu

Indulhat a Petőfi-film és a vízilabda bajnokainkat bemutató film