Aktuális

Úri gyerekek bandája rabolt Budán - Kő, papír, olló döntötte el, kié lesz a fegyver

B. B.

Létrehozva: 2019.12.14.

Elit iskolába járó fiúk alkották azt a rablóbandát, amely tizenegy embert fosztott ki nyolc budapesti helyszínen. A jól szituált tinik a pénzt piára, ételre, cigire költötték.

Forrás: Police.hu

Rablás közben fogták el a fiúbanda tagjait, akik már hetek óta portyáztak Budán, és többször maszkban, sállal, fegyverrel és bicskával támadtak járókelőkre. A tinik november 7-én csaptak le először, ekkor két felnőttet zsebeltek ki a Gellérthegyen. A módszerük ugyanaz volt, mint a későbbi eseteknél: az arcukat sállal eltakarva szólították le a járókelőket azzal az ürüggyel, hogy van-e náluk fű. A választ szinte meg sem várták, rögtön támadtak. Két héttel később ismét akcióba léptek. Ezúttal is a Gellérthegyen szólítottak le egy első randis fiatal párt. Egy nappal később szintén két embert támadtak meg. A rendőrség ezután már sejtette, hogy a támadásokat ugyanaz a társaság követi el, ezért civil ruhás nyomozók „portyaszolgálatot” láttak el a környéken. Ennek ellenére a srácok még kétszer lecsaptak, egy Minerva utcai rablás során még a gázfegyverüket is elsütötték. A tettes a rendőröknek azt vallotta, hogy ez nem volt szándékos, állítása szerint ugyanis csak az elgémberedett ujjai görcsöltek be a ravaszon. 

A rendőrök végül „akció közben” kapták el őket december 11-én, amikor megint „munkába álltak”. Ekkor csak ketten voltak, de az ő nyelvük megeredt, feldobták a társaikat is, akik közül az egyiket Zuglóban, a másikat Budán fogták el. Később részletes vallomást tettek. Alig pár hónapnyi ismeretség után, puszta szórakozásból, bandázás közben ötletelték ki a részleteket, a fegyvert felváltva hordták, s hogy éppen kinél legyen, azt kő, papír, olló játékkal döntötték el. A „főnök”, aki minden rablásban részt vett, az egyik legfiatalabb, 14 éves tag volt.

A megszerzett összegekre nem volt szükségük, ugyanis mindannyiuk családi háttere rendezett: egyikük apukája sebész, egy másik egyházi iskolába jár, de úgy tudjuk, mindegyikük stabil anyagi háttérrel bír. A megszerzett pénzt sem megélhetésre, hanem bulira, piára, ételre és cigire költötték.

A fiúk közül négyen őrizetben vannak, egyikük pedig szabadlábon védekezik.

Újságíró lányára támadtak

Az egyik megtámadott fiatal Szily László újságíró lánya volt.

„A csúszdás játszótéren felmásztak egy mászókára és ott dumáltak, amikor megjelent két fickó, aki először megkérdezte tőlük, hogy van-e füvük, majd nem sokkal a nemleges választ követően újra megjelentek, ezúttal már egy fegyverrel vagy annak látszó tárggyal, hogy közöljék a gyerekekkel: a fegyvert használni fogják, ha nem adják oda a pénztárcájukat – írta Szily.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek