Aktuális

Családi tragédia Mélykúton: három gyermek előtt végezte ki a párja Melindát

Bors

Létrehozva: 2019.12.20.

A győri családirtás után itt az újabb vérfürdő. A szívtelen férfit az sem hatotta meg, hogy három gyerek tartózkodik a házban.

Forrás: Hatlaczki Balázs

Zokogva mutatja meggyilkolt testvére fényképét Orsós Krisztina, akinek a  a nővérét kegyetlenül megölték, és az otthona hamuvá vált. A Mélykúton élő Melinda ugyanis a gyermekeivel szerda este az ő házába menekült a megvadult élettársától, aki – miután rájuk talált – egy késsel elvágta a nyakát, majd mellkason szúrta. A vérengzés után megengedte a gázt, felgyújtotta a házat, és a fegyvert maga ellen fordította, de már nem tudta befejezni a tervét.

T. József életben maradt.

Orsós Melinda és a garai T. József néhány hónapja alkottak egy párt. A férfi szinte azonnal odaköltözött abba a házba, ahol a 30 éves nő nevelte a gyermekeit. A 27 éves férfi a rokonok szerint őrülten féltékeny volt, rendszeresen bántotta az édesanyát.

– Melinda rettegett tőle, ezért szerdán munka után elment a szomszédos településen lévő rendőrségre. A járőrök később hazavitték, majd magára hagyták. Végül összepakolt és a gyerekeivel együtt átjött hozzánk – mesélte a Borsnak az áldozat testvére, Krisztina.

A férfi azonban az esti órákban megjelent náluk. Az épületben a két nő mellett a két-két gyermekük is ott tartózkodott.

Üvöltözött, majd felkapta az egyik késem a konyhapultról. Könyörögtem, hogy tegye le, mert a gyerekek is itt vannak, de teljesen elborult az agya – emlékezett vissza a könnyeivel küszködve a megtört testvér.

A 27 éves támadó egy váratlan pillanatban elvágta élettársa torkát, majd a mellkasába döfte a kést. A gyilkosság után megfogta a gyerekeket és pizsamában kitette őket az utcára, aztán megengedte a gázt és felgyújtotta a házat, majd magába döfte a kést. A kiérkező mentősök még életben tudták tartani, jelenleg kórházban van.

Törvényt módosítanak a családirtás után?

A tegnapi kormányinfón is terítékre került az elmúlt idők legsokkolóbb eseteként számon tartott győri gyermekgyilkosság. Ismeretes: a felesége ellen elkövetett brutális gyilkossági kísérlet miatt a sitten ülő, de kedvezménnyel szabadult H. Gábor egy láthatáskor megölte nevelt lányát és saját fiát, majd magával is végzett.

– Súlyos hibát követtek el mind az első-, mind a másodfokú eljárásban azok, akik a győri gyermekgyilkosság elkövetőjének korábbi büntetése alóli feltételes szabadságáról döntöttek – jelentette ki a kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Közölte, ha a bíróság nem a legenyhébb büntetést szabta volna ki a férfira, akkor még mindig börtönben ülne. Gulyás Gergely elmondta: a kabinet a szerdai ülésén hallgatott meg tájékoztatást az esetről, amely után úgy ítélték meg, hogy a férfit érintő eljárás teljes kivizsgálására van szükség.

Hozzátette, a kormány vizsgálja annak a törvénymódosításnak a lehetőségét, hogyha valaki másnak az életére tör, akkor őt ne lehessen feltételesen szabadlábra bocsátani. A család azóta is romokban hever, életük kettétört, az édesanya, T. Annamária azóta is sokkos állapotban van.

– Egyszerűen nem értjük, hogyan engedhették el, azok után, amit a lányommal tett. Főleg azok után, hogy kezdetben aránytalanul kis büntetést kapott – mondta lapunknak Szépné Polgár Margit, a gyerekek nagymamája.

A horrorfilmbe illő pillanatoknak Melinda testvérének az ötéves kislánya, a kétéves fia, s az áldozat kisebbik lánya, a tízéves Emese is szemtanúi voltak. Mindanynyian sokkos állapotban vannak.

Melinda kisebbik lánya hárompercenként felkelt éjszaka és őrjítő sikításba kezdett. A család szerint József nem volt beszámítható, a gyerekek elmondása szerint korábban egy erdőben fojtogatta is az anyjukat, aki nem véletlenül ment el a rendőrségre.

Ezzel kapcsolatban természetesen megkerestük a rendőrséget. Kérdéseinkre csütörtök este egy közleményben reagáltak. Mint írják, a megölt nő a bűncselekmény elkövetése előtt néhány órával elment a Jánoshalmi Rendőrőrsre, ahol segítséget kért a rendőröktől, mivel jelenlegi barátjával – aki ideiglenesen lakik nála – megromlott a viszonya, féltékenysége miatt vitatkoznak, többször megfenyegette, ezért azt szeretné, ha elhagyná a házát.

A nő elmondta, hogy barátja fizikailag sosem bántalmazta, nem kéri eljárás megindítását a barátja ellen, csak annyit szeretne, hogy elköltözzön tőle. A rendőrök tájékoztatását követően – többek között élettársa ellen zaklatás miatt megteheti a feljelentését –, azt a választ adta, hogy még átgondolja.

Ezt követően a szolgálati gépkocsival az egyenruhások lakására vitték a nőt, hogy segítsenek neki. Megérkezésükkor nem volt otthon a férfi, majd a nő úgy döntött, hogy az éjszakát testvérénél tölti gyermekeivel.

A rendőrök ismét felhívták a figyelmét, hogy megteheti a feljelentését, amire ismét azt a választ kapták, hogy gondolkodik rajta. Ezután a gyerekekkel együtt elmentek testvéréhez, ahol később a bűncselekmény történt.

A gyanúsítottat a kórházban csütörtök este kihallgatták a nyomozók, melynek során a bűncselekmény elkövetését elismerte, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17088434_auto_resized.png
origo.hu

A TV2 házaspárja váratlanul különvált

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26456_resized.jpg?avcount=1711702510
origo.hu

Berki Mazsi először jelent meg nyilvánosan a barátjával

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17088312_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Szétmentünk, igen” – Koholák Alexa bevallotta: ezért szakított 26 évvel idősebb férjével

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17087833_auto_resized.jpg
vg.hu

Reagált a Budapest Airport a 729 forintos bőrönd-kiárusításra

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17090033_auto_resized.png
metropol.hu

„Szoboszlai két gólja nem számított" - a szakértő elárulta, mennyit ér a válogatott két győzelme

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17091212_auto_resized.jpg
vg.hu

Meglepő katonai szövetségest talált Oroszország

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26457_resized.jpg?avcount=1711702510
origo.hu

Megyeri Csilla reagált a szakításáról szóló pletykákra

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17075627_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Tuti trükk a főtt tojás pucolásához: így biztosan nem ragad a héjhoz a fehérje

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17076634_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Emlékszel még ezekre az ikonikus magyar színészekre? Teszteld velünk!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26355_resized.jpg?avcount=1711702510
vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17088538_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Itt az újabb sokk: Katalin hercegné után újabb közönségkedvenc híresség jelentette be, hogy rákkal küzd

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17084687_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megdöbbentő, babahírt közölt máris a Házasság első látásra párja

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/1SWzGq3QsizyH5iPB4Vk8natZWSvqGt3PPUISscQeJo/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50Lzk3N2NkOTk0MzY5MzQzOWM5YzY5ZmYyZjk5YTA2Zjhi.jpg
Megindító

„Boldogan mutatta a nap végén az összegyűjtött csokitojásokat” - húsvétra is feldíszítette a családja a kiskamaszként elhunyt Dominik sírhelyét

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/72Cjs82PCBFRY-f_4a-SA4Qf8FwuQl3cYT0qo2nU9Bo/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2FiNDhiYmViYjhlNjRmOWM4NmQ0YWUyNTExYTQ1NTlk.jpg
Tragédia

Robbanás történt Budapesten: egy ember meghalt, többen megsérültek