Aktuális

Várpalotai hintabaleset – Már fut és beszél Krisztofer

L. B.

Létrehozva: 2019.11.04.

Forrás: Facebook

A 17 éves Máthé Krisztofer imádott focizni, asztalosnak készült, a barátai és szerető családja körében egy ígéretes felnőttkor várt rá. A két éve szeptemberben szétesett kalapácshintával azonban egy csapásra az álmai is szertefoszlottak. A súlyosan sérült fiúnak eleinte csupán két százalék esélyt adtak az életre az orvosok, de a kis túlélő rájuk cáfolt: a kórházakban töltött hosszú hónapok után tavaly december óta otthon lábadozik. 

– Akkor még a tolószékkel együtt kellett felvinni a negyedikre, ma pedig már segítség nélkül simán gyalogol. Sőt ha úgy tartja kedve, még futásnak is ered és fekvőtámaszozik – újságolta a Borsnak Krisztofer édesanyja.

– A memóriája egyre jobb, az emlékei is szépen lassan visszajönnek. Írásban már tökéletesen kommunikál, de a beszéde is rengeteget fejlődött. A szavak mellett már rövidebb mondatokkal is megbirkózik. A közeljövőben a légzését segítő csövet is kiszedik a nyakából, így még könnyebb dolga lesz majd – örvendezett Dia.

A szerencsétlenül járt Krisztofer életét az Örökké Nem Eshet Alapítvány nagyban segíti, akik jelenleg egy költséges rehabilitációs kezelésre gyűjtenek a srácnak. Rajtuk keresztül bárki támogathatja a gyógyulását.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek