Aktuális

Vajon milyen idő lesz karácsonykor? - Pártai Lucia mesélt nekünk erről

Hu-Zo

Létrehozva: 2019.11.20.

Bizony, manapság már az a kérdés, hogy lesz-e egyáltalán fehér karácsony, és nem az, hogy hány centis hóra számítsunk.

Forrás: shutterstock

Ausztriában már szakad a hó, Magyarországon pedig télikabát nélkül sem fázik igazán az ember. Valószínűleg a novemberi fűtésszámlánk nem lesz túl magas, de mi várható decemberre? A közösségi oldalakon az a téma, hogy 15 fokos kellemes időben fogjuk beszerezni a karácsonyfát.

Tényleg így lesz?

Nincs semmi rendkívüli a mostani időjárásban, az elmúlt évszázadokban, évezredekben sokszor volt már ilyen. Az, hogy Ausztriában havazik és nálunk enyhe az idő, egyszerűen csak azért van, mert itt húzódik a fronthatár – kezdte a Borsnak Pártai Lucia meteorológus, az EUMET vezetője, a European Weather Service igazgatója. A Bors arról számolt be két hete, hogy egyes magyar településeken virágba borultak a gyümölcsfák a tavaszias idő miatt. Ez megjósolja a szenteste időjárását is?

Azt, hogy mi lesz decemberben, nem lehet még tudni, természetesen jöhet hó is. Az időjárás annál kiszámíthatatlanabb. Aki tíz napnál hosszabb „megbízható” előrejelzést ad, és valami szokatlant ígér, csak nagyobb reklámot akar magának bezsebelni, és több kattintást akar elérni, mert ezt szívesen felkapják az internetezők – mondta el a szakember.     

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek