Aktuális

Rászorulókon segíthetnek a Jegymester vásárlói

Bors

2019. november 28. csütörtök 14:16

A Jegymester vásárlói is segíthetnek a rászorulókon, az Élelmiszerbank ezer forintos adományjegyének megvételével szebbé tehetik mások ünnepét.

Az élelmiszer mértéktelen pazarlása és az éhezés visszaszorításán dolgozik az Élelmiszerbank, mely most a Jegymesterrel összefogva szólítja meg a hasonlóan gondolkodókat. Az év végi időszakban a Jegymester.hu vásárlói is hozzájárulhatnak ahhoz, hogy az az Élelmiszerbankon keresztül a rászorulók élelemhez jussanak.

 Felelősséget érzünk azért, hogy fontos ügyek és kezdeményezések mellé álljunk, így amikor az Élelmiszerbank megkeresett minket, nem volt kérdés, hogy a rendelkezésünkre álló eszközökkel támogatjuk a szervezet munkáját

– mondta Antal Zsuzsanna, a hazai kulturális programok és sportesemények egyik vezető online piacterét működtető Jegymester Kft. ügyvezetője.

A vállalat az együttműködés értelmében díjmentesen kiemelt megjelenési lehetőséget biztosít az egyesület részére a Jegymester.hu-n, eljuttatva az üzenetet az oldal mintegy 1,2 millió regisztrált jegyvásárló ügyfelének, akik a színházba, koncertre, kiállításra vagy sporteseményre szóló jegyük online beszerzése során december végéig egy plusz tétel, az Élelmiszerbank ezer forintos adományjegyének megvételével segíthetik az egyesület munkáját.

Magyarországon évente 1,8 millió tonna élelmiszerfelesleg keletkezik – ha ezt a mennyiséget kamionokra raknánk, a sor Budapesttől egészen Párizsig érne. Ezzel együtt az országban sok tízezer embertársunk egyáltalán nem, vagy csak nagyon nehezen jut megfelelő mennyiségű és minőségű élelmiszerhez. Ezen a ponton lép be a Magyar Élelmiszerbank Egyesület: a nonprofit vállalkozás munkatársai felkutatják a hipermarketekben, feldolgozóüzemekben, termelőknél fölöslegessé vált és megsemmisítés előtt álló, de még fogyasztható élelmiszereket, majd kiszállítják azokhoz, akiknek nem jut elég élelem. A segítségnyújtás mellett az egyesület célja a pazarlás és az élelmiszerek megsemmisítése okozta környezeti terhelés csökkentése.

A Jegymester a hazai jegypiac vezető szereplőjeként évente mintegy 10 millió jegyet kezel. A társaság leányvállalatai több éve működnek Romániában, az egyik legnagyobb európai jegyforgalmazó vállalattal együttműködve pedig a Jegymester jegyértékesítő rendszerét több közép-európai országban vezetik be 2020-ban. A külföldi terjeszkedéshez szükséges befektetést a GB & Partners által kezelt EXIM Exportösztönző Magántőkealap tőkeinjekciója biztosítja.

További cikkek

Évértékelő

Évértékelővel indíthatja el a kormánypárti kampányt Orbán Viktor

Időjárás

Most közölték a meteorológusok: rettenetes, ami mindjárt átvonul az országon

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

PL: a 94. percben még a Leicester vezetett, végül a Tottenham nyert

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 20.: a Szűz fontos tanulságokat kap a sorstól, a Bika szerencsés valamiben

origo.hu

Megint csalt, megint lebukott az RTL Klub

hirtv.hu

A kórházból jelentkezett a hármas ikreket váró Rúzsa Magdi: Kell a biztatás! Szorítsatok!

szon.hu

Félrehúzta a köntösét a nagymellű szőke szépség

origo.hu

1,2 millió ember halálát okozta antibiotikumoknak ellenálló kórokozó

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Kisebb katasztrófa, hogy a magyar válogatott kiesett – Kentin Mahé

origo.hu

Sztárok, akik már vásároltak jegyet az űrbe - galéria

life.hu

Meghökkentő fotók: G.w.M. felesége néhány évvel ezelőtt Kulcsár Edina óriási rajongója volt

mandiner.hu

Vitézy Dávid helyretette Karácsonyt villamosügyben

origo.hu

Hózáporokkal és viharos széllel jön a hidegfront