Aktuális

A Budavári Siklónál és a Citadellánál keresték a csantavéri bérgyilkos fegyverét – D. Csabát is odavitték

Bors

Létrehozva: 2019.11.23.

Több tucatnyi rendőr zárta le szombat reggel a Clark Ádám tér melletti területet. Pontban hétkor begördültek a Budavári Sikló elé a Terrorelhárítási Központ kommandósai is, akik egy fekete ruhás, fejvédőt viselő férfit kísértek fel a Budavári Palota előtti területre.

A Bors információi szerint ő az a férfi, aki tavaly szeptemberben megölt egy magyar vállalkozót az újpalotai Pólus Center mögötti területen. Mint ismeretes, a gyanú szerint D. Csaba 11 kiló kokaint kínált eladásra a 49 éves V. Lászlónak, aki azonban rájött, hogy a drog helyett édesítőszer van a csomagokban, a szerb-magyar kettős állampolgárságú férfi pedig – állítása szerint védekezésből – lelőtte. 

D. Csaba a csütörtöki vallomásában elárulta a nyomozóknak, hogy hova rejtette el azt a fegyvert, amivel a drogdíler életét kioltotta. A férfit óriási biztonsági intézkedésekkel szállították a helyszínre. A nyomozók fémdetektorokkal keresték az avarban az eszközt, de nem találtak semmit, ezért felhagytak a kutatással. Egy idő után áthajtottak a Citadellához, rövid keresés után azonban onnan is tovább álltak.

– Az ügyfelem próbált együttműködni a hatóságokkal, de egyik esetben sem vezetett eredményre a keresés. A cselekmény már több mint egy éve történt, elképzelhető, hogy valaki megtalálta, vagy akár az eső is kimoshatta a földből – magyarázta a Borsnak d. Csaba ügyvédje, dr. Nemes B. András, aki a helyszínen szemlélte végig az eseményeket.

A Bors információi szerint a Siklónál a fegyvert, míg a Citadellánál a hangtompítót keresték.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek