Igazi vad gyümölcs, már az ősidőktől fontos szerepet töltött be az ember táplálkozásában. Leginkább az erdőszéleken lelhető fel. Még szedhető, de táplálék-kiegészítő tabletták formájában is elérhető.
Gyógyhatásai: a C-vitamin mellett kiemelkedően magas a fenol- és a kalciumtartalma. Kiváló antioxidáns, javítja a szervezet ellenálló képességét. A népi gyógyászatban vérhas és más hasmenéssel, bélgyulladással járó betegség ellen használják, csersav-tartalma öszszehúzó, valamint gyulladáscsökkentő hatása miatt.
Fogyasztása: az érett gyümölcsöt aszalhatjuk, így a téli hónapokban kiváló C-vitamin-forrás lehet. Készíthetünk belőle befőttet, lekvárt, szörpöt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.