Aktuális

Orbán Viktor hőse és barátja szövetséget kötött Olaszországban

Bors

2019. szeptember 16. hétfő 19:01

Orbán Viktor magyar kormányfő a hősének nevezte korábban Matteo Salvinit, amiért szembe mert és tudott szállni a tengeri útvonalon történő migrációval. Silvio Berluscónival pedig a magyar miniszterelnöknek már évek óta baráti a viszonya. Ez a két olasz politikus kötött most szövetséget az újonnan megalakult bevándorláspárti római kormány ellen.

Forrás: AFP

Matteo Salvini, a Liga nevű olasz párt vezetője és Silvio Berlusconi, a Forza Italia elnöke megerősítette egy személyes találkozó keretében, hogy jobbközép szövetséget alkotnak annak érdekében, hogy méltó ellenzéke legyen az egyre balra tolódó, újonnan alakult római székhelyű kormánykoalíciónak. Salviniéknál az verte ki a biztosítékot, hogy az Öt Csillag Mozgalom és a Demokrata Párt bejelentette, megnyitják a kikötőket azon civilszervezetek hajói előtt, amelyek Európába taxiztatják a Földközi-tengeren felvett migránsokat. A Liga vezetője a párt éves nagygyűlésén, a lombardiai Pontidában kijelentette, hogy Giuseppe Conte miniszterelnök „eladta” Olaszország szuverenitását és gazdasági érdekeit, és ezért Emmanuel Macron és Angela Merkel vállveregetését érdemelte ki – írja a Ripost.

– Conte azért nyitotta meg a kikötőket, mivel ezt ígérte az EU-nak, és ezért cserébe ismét kormányon maradhatott – mondta Matteo Salvini. Silvio Berlsuconi újságírók kérdésére válaszolva megerősítette, hogy találkozott Matteo Salvinivel.

– Minden rendben zajlott, nagyon is rendben. Teljes az egyetértés közöttünk. Minden témát érintettünk, és beszéltünk az ellenzéki szerepvállalásunkról is – nyilatkozta a Forza Italia vezetője. 

Salvini pedig már be is jelentette, hogy október 19-én óriás demonstrációt tart pártjai szimpatizánsaival, ahol szívesen látják a Forza Italia és az Olasz Testvériség nevű bevándorlásellenes, konzervatív párt támogatóit is. A legfrissebb közvélemény-kutatások szerint egyébként ennek a három pártnak a népszerűsége összesen meghaladja az 50 százalékot, ami nagymértékben köszönhető a Liga 30 százalék körüli támogatottságának. Ezzel szemben a felmérések arra világítanak rá, hogy a baloldali politikát folytató, jelenleg regnáló kormánykoalíciót csupán minden harmadik olasz ember favorizálja.

További cikkek

Bukás

Óriási bukás lett a baloldali aláírásgyűjtés: elkéstek és keveset gyűjtöttek

Sztrók

Súlyos károsodást szenvedett a sztrókja után M. Richárd

Ez is érdekelhet

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 21.: Meglepő fordulatokat jeleznek a bolygók pénteken

metropol.hu

Ezt üzenték a szülőknek a mentősök, akik a 7 éves kisfiú életéért küzdöttek

she.life.hu

Fogva tartod a szívem - pedig már régen meguntál...

vg.hu

Visszavonulót fújt a forint

szon.hu

Cicaharc az Exatlonban - Megérkezett Dominikára Pap Dorci legnagyobb riválisa

origo.hu

9,4 milliárdot loptak a kriptovalutás pénzváltótól

nemzetisport.hu

Király-kupa: Athletic Bilbao–Barcelona élőben az NSO-n!

origo.hu

Hatalmas mérföldkőhöz érkezett a Dacia

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Dánia szorosan nyert a kulcsjátékosait elveszítő Izland ellen

vg.hu

Hatékonyabb lehet az omikron ellen a Szputnyik a Pfizernél

mandiner.hu

Kormánypárti taxishoz szállt be Schmuck Erzsébet

origo.hu

Koronavírusos, kórházba vitték Kunhalmi Ágnest