Aktuális

Látta a Fradi pályán? Hívja a 1353-at és segítsen a rászoruló kisiskolásokon!

Címkék
segélyFradi

Bors

2019. szeptember 2. hétfő 12:22

Az Ökumenikus Segélyszervezet 1353-as adományvonalát népszerűsítették a hétvégi FTC-Diósgyőr futball-mérkőzésen a zöld-fehér klub utánpótlás labdarúgói és önkéntesek. A segélyszervezet és az FTC közös akciója rászoruló gyermekek tanévkezdésének megkönnyítését szolgálja.

Az Ökumenikus Segélyszervezet újabb közös kampányt szervezett stratégiai partnerével, a Ferencvárosi Torna Clubbal, ezúttal a DVTK elleni mérkőzésen egy látványos megmozdulás keretei között. Az ökumenikusok az Iskolakezdés együtt! segélyakció keretében a tanévkezdésig 1000 rászoruló gyermeket támogattak minőségi tanszercsomagokkal országszerte, az ehhez szükséges pénzen felüli adományokból pedig év közben támogatják a gyerekek felzárkózását.

Ehhez a segélyakcióhoz csatlakozott az FTC, amely a Fradi Shopban gyűjtést szervezett, valamint a DVTK ellen megrendezett hazai mérkőzésen látványos, közös akcióval készült. A találkozó kezdetkor a klub utánpótlás-labdarúgói, valamint az Ökumenikus Segélyszervezet résztvevői csaknem 200 gyermek élőképként formálta meg a 1353-as adományvonal számjegyeit a lelátón.

A 1353-as adományvonal tárcsázásával minden alkalommal 250 forinttal támogatják a telefonálók a segélyakció célját. A mérkőzés előtti megmozdulás célja az volt, hogy minél több ember figyelmét felhívják az akcióra és a telefonszámra, hiszen a tanévkezdés a legtöbb család számára jelentős anyagi teher, a legszegényebbeknek pedig önerőből esélyük sincsen, hogy minden szükséges iskolaszert biztosítsanak a gyermeküknek.

A 2012-ben elsőként meghirdetett augusztusi akció olyan családoknak segít, amelyek számára a biztos lakhatás és az alapvető élelmiszerek beszerzése is mindennapi küzdelem. Ezen családok számára a tanévkezdéssel járó, gyerekenként több tízezer forintos egyszeri kiadás megoldhatatlan feladat.

A Ferencvárosi Torna Club és az Ökumenikus Segélyszervezet 2014-ben kötött egymással stratégiai együttműködési megállapodást, melynek során az elmúlt években számos alkalommal segítettek közösen a rászorulókon. Az akciók során több száz rászoruló részére osztottak ételt, gyűjtöttek meleg ruhákat rászoruló családoknak, valamint segítettek például a veronai buszbalesetben elhunyt áldozatok hozzátartozóinak.

További cikkek

Borzalmas

Mécsesek, kerítésre akasztott plüssmackó: szívszorító tragédia történt az újpesti iskolában

Covid

Müller Cecília: Tízből kilenc megbetegedést már az omikron variáns okoz - videó

Ez is érdekelhet

mindmegette.hu

A pszichológus elárulta, miért nem tartjuk be az újévi fogadalmainkat!

magyarnemzet.hu

Megalapozott a gyanú, hogy V. Naszályi Márta közokirat-hamisítást követett el

beol.hu

Nem zárta be a gyomaendrődi tulajdonos a kaput, idős nőre támadtak a kiszökött pitbullok

koponyeg.hu

Hózáporokkal és viharos széllel jön a hidegfront

mindmegette.hu

9 egyszerű sajtos-csirkés tészta, amiből garantált a repeta

vg.hu

Világrekorder híd épül Sátoraljaújhelyen

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: már 12 fertőzött van, a németek a visszalépést fontolgatják!

nemzetisport.hu

Olasz Kupa: a sírból jött vissza az Inter, ott van a nyolc között

borsonline.hu

Hat évvel korábban ugyanazért hagyta el vőlegényét Kulcsár Edina, mint most Csutit

origo.hu

160-nal repült át a körforgalmon egy autós a Balatonnál - videó